Newcastle znovu neinkasoval a nakročil do finále poháru. Rozhodl Joelinton

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Newcastle znovu neinkasoval a nakročil do finále poháru. Rozhodl Joelinton

Joelinton právě dává jediný gól na hřišti Southamptonu.
Joelinton právě dává jediný gól na hřišti Southamptonu.AFP
Úvodní semifinále Ligového poháru mezi Southamptonem a Newcastlem skončilo na St. Mary's výhrou hostů 1:0. V prvním poločase přinesl největší vzrušení až jeho úplný závěr, když se dlouho zkoumal gól Joelintona (26), který však nebyl uznán kvůli zpracování míče rukou. Brazilec se nakonec dočkal regulérní branky až v 73. minutě, a zajistil tak lepší výchozí pozici do odvety svému týmu, jenž už ve čtvrtém soutěžním zápase v řadě neinkasoval. Domácí se na srovnání totiž nezmohli, k čemuž přispělo i neuznání trefy Adama Armstronga (25).

Southampton – Newcastle 0:1

Straky sice v úvodu naplňovaly úlohu favorita, ale ani přes vydatnou převahu v držení míče si nedokázaly v prvních 15 minutách připravit žádnou vyloženou příležitost. Jihoanglický tým dobře bránil a dokázal vyplňovat prostor před svojí brankou. Svěřenci Eddieho Howea těžko hledali recept, jak překonat důslednou defenzivu Svatých.

Až ve 39. minutě si Newcastle připravil první gólovou příležitost, nicméně Joe Willock poslal střelu z voleje vysoko nad. O čtyři minuty později se Straky radovaly ze vstřelené branky po předešlém tlaku ve vápně. Rozhodčí ovšem nepřehlédl zahranou ruku, a gól tak uznán nebyl.

Newcastle se mohl ujmout vedení chvíli po změně stran, nicméně Straky trestuhodně zahodily dvě obrovské příležitosti v krátkém časovém sledu. Následně se do dvou gólových příležitostí dostal i tým ze St. Mary's a obě šance famózně zastavil brilantními zákroky Nick Pope. V obou případech si na hostujícím brankáři vylámal zuby Ché Adams.

V 73. minutě přišel výbuch radosti ze sekce hostujících fanoušků, když se konečně prosadil Joelinton, který zblízka doklepl míč do sítě. Jejich radost mohla trvat jen dvě minuty, jelikož se po zmatcích ve vápně Strak prosadil Armstrong. Znovu však propukli v jásot poté, co rozhodčí odvolal vyrovnávací gól po střelcově hře rukou.

Další ranou pro Svaté bylo vyloučení Duje Čalety-Cara, který se nechal vykartovat a musel předčasně opustit hrací plochu.