Nice se na odvetu se Slováckem naladilo vítězstvím. Nadále září Lorient

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nice se na odvetu se Slováckem naladilo vítězstvím. Nadále září Lorient

Andy Delort (vpravo) slaví se spoluhráčem po proměněném pokutovém kopu.
Andy Delort (vpravo) slaví se spoluhráčem po proměněném pokutovém kopu.AFP
Fotbalisté Nice před čtvrteční odvetou v Evropské konferenční lize proti Slovácku porazili v 10. kole francouzské ligy doma Troyes 3:2 a zvítězili po dvou ligových prohrách za sebou. Trenér Lucien Favre (64) udělal oproti čtvrtečnímu zápasu na Slovácku v sestavě čtyři změny.

Domácí šli do vedení už ve druhé minutě, když se po rohu hlavou prosadil Mattia Viti. V 37. minutě zvýšil z penalty Andy Delort a krátce po pauze přidal třetí a nakonec vítěznou trefu Nicolas Pépé, který tak rozhodl po utkání se Slováckem druhý zápas za sebou.

Klidné klání z pohledu Nice sice zdramatizovali hosté dvěma brankami v poslední desetiminutovce, ale na vyrovnání už se Troyes nezmohlo.

Statistiky zápasu Nice – Troyes

Překvapením soutěže je Lorient, který okupuje druhé místo tabulky, bod za prvním PSG. O výhře 2:1 v Brestu rozhodl dvěma trefami nigerijský útočník Terem Moffi, který společně s Neymarem a Kylianem Mbappém s osmi góly vede tabulku střelců.

Lorient po neúspěšné minulé sezoně převzal trenér rezervního týmu Régis Le Bris. V úvodních deseti zápasech získal 25 bodů, což je nejúspěšnější start francouzského kouče v Ligue 1 za posledních 20 let.

Statistiky zápasu Brest – Lorient

V dalším zápase porazilo Monako 2:0 Montpellier. I pro knížecí celek to byl pátý vítězný zápas v řadě a po nepovedeném vstupu do sezony, dvou prohrách a dvou remízách, se usadil v první pětici.

Statistiky zápasu Montpellier – Monako

Tabulka francouzské Ligue 1