Noc Juraje Slafkovského: Gól, výhra, první hvězda zápasu a slovenský rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Noc Juraje Slafkovského: Gól, výhra, první hvězda zápasu a slovenský rekord
Noc Juraje Slafkovského: Gól, výhra, první hvězda zápasu a slovenský rekord
Noc Juraje Slafkovského: Gól, výhra, první hvězda zápasu a slovenský rekordProfimedia
Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (18) má za sebou nezapomenutelný zápas své profesionální kariéry. V NHL si otevřel střelecký účet a premiérovým gólem v soutěži pomohl Montrealu k triumfu nad Arizonou.

Jednička letošního draftu si v pátém vystoupení připsala první bod v kariéře v NHL. Slafkovský odehrál 14 minut a 26 vteřin, zapsal jeden plusový bod, dvě trestné minuty, tři střely na bránu a jeden bodyček.

"Ani si nevzpomínám, jak jsem skóroval. Rovnou jsem šel slavit, protože to bylo na tom gólu to nejlepší. Více jsem se soustředil na oslavu než na to, jakým způsobem jsem gól vstřelil," řekl teprve osmnáctiletý útočník, který se prosadil po zisku v útočné třetině střelou zápěstím, pro web NHL.

Po přesné trefě se v domovské aréně Montrealu dočkal potlesku ve stoje: "Je tu to nejlepší obecenstvo a po mém prvním gólu v NHL jsem si nemohl přát krásnější odměnu. Je to úžasné."

Radost z gólu mladého Slováka měl také trenér Martin St. Louis. "Jsem za něj šťastný. Na osmnáctiletého mladíka, který sa stal jedničkou draftu a hraje v Montrealu, je vyvíjený velký tlak."

"Líbila se mi reakce publika, jak oslavilo jeho první gól. Nečekal jsem však nic jiného, protože máme fantastické fanoušky," řekl podle portálu tsn.ca St. Louis.

Rodák z Košic se kromě radosti z úvodního gólového zápisu v zámořské profilize a cenné výhry těšil také z ocenění první hvězdy zápasu. Třešničkou na dortu je fakt, že se Slafkovský stal vě věku 18 let a 204 dní nejmladším Slovákem, který se v NHL dokázal gólově prosadit.

Dosavadním držitelem rekordu byl Marián Gáborík, kterému bylo při premiérové trefě v NHL o 31 dní více než nové hvězdičce Montrealu.