Nosková rychlý přesun z Adelaide do Melbourne nezvládla. Na Australian Open si nezahraje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nosková rychlý přesun z Adelaide do Melbourne nezvládla. Na Australian Open si nezahraje

Nosková rychlý přesun z Adelaide do Melbourne nezvládla. Na Australian Open si nezahraje
Nosková rychlý přesun z Adelaide do Melbourne nezvládla. Na Australian Open si nezahrajeProfimedia
Lindě Noskové (18) rychlý přesun do Melbourne Parku po fantastickém vystoupení a postupu z kvalifikace do finále v Adelaide nevyšel. Češka, která od posledního prosincového dne absolvovala už osmý soutěžní zápas, působila vyčerpaně a v bojích o hlavní soutěž grandslamového Australian Open podlehla 4:6, 6:3 a 4:6 Katherine Sebovové (24).

Linda Nosková v minulém týdnu excelovala v Adelaide, kde porazila světovou osmičku Darju Kasatkinovou, druhou hráčku pořadí Ons Džabúrovou či dvojnásobnou šampionku Australian Open Viktorii Azarenkovou a až ve svém premiérovém finále na nejvyšším okruhu podlehla další člence Top 10 žebříčku Aryně Sabalenkové. S pomocí senzačního výsledku na silně obsazeném turnaji kategorie WTA 500 se vrátila do elitní stovky a vylétla o 46 pozic na 56. příčku.

Detail utkání Nosková – Sebová 1:2

Na přesun do zhruba 700 kilometrů vzdáleného Melbourne však měla velmi málo času a už za necelé dva dny musela být připravená nastoupit k utkání prvního kola kvalifikace Australian Open.

Češka, která od posledního prosincového dne odehrála už osmé soutěžní utkání a v Adelaide sehrála čtyři třísetové bitvy, dle očekávání působila vyčerpaně a s Katherine Sebovovou po necelých dvou hodinách prohrála 4:6, 6:3, 4:6.

Nasazená dvojka předvedla první zaváhání na vlastním servisu za stavu 4:4 a Kanaďanka figurující na 191. místě pořadí úvodní dějství suverénně dopodávala. Nosková se však odmítla vzdát a díky jedinému brejku ve druhé sadě skóre srovnala. V osmé hře rozhodujícího setu ale přišel další ztracený servis. Soupeřka jí ještě podala pomocnou ruku, když sama zaváhala na podání, jenže favoritce se nepodařilo dotáhnout na 5:5.

Nosková, jež potřebovala ještě tři odhlášky, aby se mohla přímo zúčastnit hlavní soutěže úvodního majoru roku, teď nejspíše velmi rychle odletí zpět do Evropy a bude se připravovat na turnaj v Lyonu. Francouzská halová akce je na programu od 30. ledna.

V Melbourne Parku dnes naopak uspěly všechny tři její krajanky, do druhého kola se probojovaly Brenda Fruhvirtová, Barbora Palicová i Sára Bejlek.