Novotný z Boleslavi vynuloval Třinec. Tabulka se hustí, potřebujeme každý bod, řekl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Novotný z Boleslavi vynuloval Třinec. Tabulka se hustí, potřebujeme každý bod, řekl

Filip Novotný udržel třetí nulu v tomto ročníku.
Filip Novotný udržel třetí nulu v tomto ročníku.Profimedia
Třetím čistým kontem v sezoně se brankář Filip Novotný (31) podepsal pod výhru Mladé Boleslavi nad mistrovským Třincem 1:0. Zkušený gólman si v utkání připsal 28 zákroků, podle statistik musel čelit více střelám než jeho protějšek Ondřej Kacetl (32), výraznější příležitosti ale likvidovat nemusel.

"Kluci dnes hráli fakt dobře dozadu a hodně mi pomohli. Hodně kotoučů jsem viděl a myslím si, že i Kácovi se na druhé straně dobře chytalo. Byl to zápas, kdy by asi moc gólů nepadlo. Za tři body jsme rádi, dole se tabulka hustí a potřebujeme každý bod," řekl Novotný po utkání.

Vyrovnaný duel rozhodl v čase 58:46 švédský útočník Tim Söderlund. "Říkal jsem si (ke konci základní hrací doby), že i bod nebo dva budou dobré, Samozřejmě, že jsem věřil a že jsme získali tři, to je luxus," uvedl rodák z Pelhřimova, který v Mladé Boleslavi působí první sezonu. "Měli jsme štěstí a děkujeme, že jsme vyhráli," pousmál se.

Novotný souhlasil s tím, že si soupeř nevytvořil velké gólové šance. "Byl to zápas, kdy přede mnou ani moc nestáli hráči. Třinec hodně stál ve středním pásmu a netlačil se dopředu. Až ke konci, když chtěl vyrovnat, tak napadali. Myslím si, že jsme to dnes dobře odbránili," řekl.

Utkání Mladá Boleslav – Třinec 1:0

Středočechy vedl počtvrté ze střídačky nový hlavní kouč Jiří Kalous a tým vždy bodoval, dnes ale poprvé naplno. "Trenér to trochu uklidnil, netočí tolik lajny a celkově se to uklidnilo. Máme větší klid na hokejkách a doufám, že si budeme věřit dál. A hlavně sbírat bodíky," přál si Novotný.

Pokračovat v bodové sérii se bude Mladá Boleslav snažit v neděli na ledě Sparty, se kterou v sezoně dvakrát prohrála. "Domácí vzdávají hold, takže to bude něco specifického a musíme se připravit. Bude to těžký zápas a když urveme nějaký bodík, tak bude do tabulky zlatý," dodal Novotný a poukázal na fakt, že Pražané za dva dny chystají charitativní utkání na pomoc záchranářům, vojákům, policistům a hasičům.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport