Oběma táborům se nedostávalo slov. Íránu radostí, Walesu v čele s Balem rozčarováním

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Oběma táborům se nedostávalo slov. Íránu radostí, Walesu v čele s Balem rozčarováním
Oběma táborům se nedostávalo slov. Íránu radostí, Walesu v čele s Balem rozčarováním.
Oběma táborům se nedostávalo slov. Íránu radostí, Walesu v čele s Balem rozčarováním.Profimedia
Írán v pátečním úvodním zápase mistrovství světa v Kataru porazil Wales dvěma góly v prodloužení 2:0. Největší hvězdy měly pochopitelně různé emoce. Íránští vítězové si pochvalovali zejména soudržnost v týmu, z poražených favoritů čišelo zklamání.

Írán nastoupil v pozměněné sestavě a v trochu jiném rozestavení. Podle trenéra Carlose Queiroze to však nebyl hlavní důvod jejich úspěchu. "Nic jsem nezměnil, to hráči se dnes přizpůsobili. Mysleli jen na to, že budou hrát fotbal bez strachu. Proto to fungovalo dobře. Dnes jsme hráli s úžasným charakterem. Hráli jsme jednotně a soudržně," řekl Queiroz, kterého hráči po závěrečném hvizdu vyhazovali do vzduchu.

Íránský tým sní o postupu

"Nemám slov. Je to nádherný den pro všechny naše fotbalisty. Celý tým sní o postupu, ale je to teprve začátek. Ve skupině musíme zvládnout ještě jeden krok. Hráči ukázali, že fotbal milují, a já jim musím poděkovat za zasloužené vítězství. Obrovský respekt za skvělý výkon. Hráli jsme a vyhrávali jen pro naše fanoušky," dodal zkušený trenér, který byl pět let asistentem Sira Alexe Fergusona v Manchesteru United.

Na slova 69letého Portugalce navázal střelec vítězného gólu Roozbeh Cheshmi. "Byli jsme psychicky připraveni. Měli jsme spoustu šancí na vstřelení gólu a nakonec se nám podařilo vyhrát a získat tři body. Podařilo se nám to díky solidaritě a soudržnosti týmu," uvedl.

Sestřih utkání Wales – Írán
Livesport

Trenér Walesu vzal porážku na sebe

Opačné emoce panovaly v šatně Evropanů, kteří odehráli závěrečnou čtvrthodinu bez vyloučeného brankáře Wayna Hennesseyho. Slova se ujal kapitán Gareth Bale. "Bylo to opravdu hrozné a nevím, co na to říct. Prohráli jsme v posledních vteřinách. To jsou chvíle, které se velmi těžko přijímají. Musíme se dát dohromady, protože nás čeká ještě jeden zápas. Bude to těžké, ale je to mistrovství světa a my si ho chceme užít. Červená karta změnila utkání, dostali jsme první gól a po druhém bylo po zápase."

Přehled zápasu Wales - Írán
Přehled zápasu Wales - ÍránOpta by Stats Perform

Vinu na sebe vzal kormidelník národního týmu Rob Page. "Vždycky beru odpovědnost na sebe, je to můj tým. Vyloučení nám samozřejmě nepomohlo. V tu chvíli jsme měli na hřišti pět útočníků a nemohli jsme vytvořit obrannou formaci."

"Náš výkon před červenou kartou byl nepřijatelný. Doufali jsme, že se nám dnes bude dařit, ale ani zdaleka jsme se nepřiblížili úrovni a standardům, které jsme nastavili v posledních zápasech," přemítal trenér Walesu.

Přehled utkání Wales – Írán 0:2