Obří slalom v Sestriere vyhrála Italka Bassinová, třetí místo získala Vlhová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Obří slalom v Sestriere vyhrála Italka Bassinová, třetí místo získala Vlhová

Obří slalom v Sestriere vyhrála Italka Bassinová, třetí místo získala Vlhová
Obří slalom v Sestriere vyhrála Italka Bassinová, třetí místo získala VlhováReuters
Italská lyžařka Marta Bassinová (26) vyhrála obří slalom v Sestriere a připsala si šesté vítězství ve Světovém poháru. Před Švédkou Sarou Hectorovou (30) vyhrála s náskokem 11 setin sekundy, třetí skončila Slovenka Petra Vlhová (27).

Bassinová byla po prvním kole druhá za Vlhovou, které však druhé kolo nevyšlo a zajela v něm až pátý čas. Šestadvacetiletá Italka se v obřím slalomu dočkala vítězství po sérii tří druhých míst a po téměř dvouleté pauze.

Naposledy ve Světovém poháru uspěla v lednu 2021. "Bylo to hodně emotivní. Dojet před domácími fanoušky do cíle a vidět, že jste první, je opravdu neuvěřitelné," citovala Bassinovou agentura AP.

Hectorová na druhou příčku v konečném pořadí poskočila ze šesté pozice po prvním kole. Šestým místem se po krátké pauze vrátila Mikaela Shiffrinová, která vynechala předchozí rychlostní závody v Lake Louise.

"Myslím, že oproti Killingtonu jsem se dost zlepšila. Jela jsem dobře, ale sníh byl náročný a ve druhém kole jsem udělala velkou chybu. Bez ní bych závod sice stejně nevyhrála, ale neměla bych takovou ztrátu," řekla Shiffrinová.

Výsledky obřího slalomu žen v Sestriere

Americká hvězda i nadále vede průběžné pořadí Světového poháru, ve kterém má na kontě 305. Na druhé místo se posunula Vlhová se ziskem 280 bodů. Třetí je Wendy Holdenerová ze Švýcarska s 266 body.

"Měla jsme trochu problémy s technikou, takže jsem ve druhém kole jen bojovala," řekla Vlhová. "Bylo to hodně náročné a podmínky také nebyly ideální, ale se třetím místem jsem spokojená," dodala.

Adriana Jelínková do druhého kola ani při druhém startu v českých barvách nepostoupila. Bývalá nizozemská reprezentantka v prvním kole skončila na 49. místě a od finálové třicítky ji dělilo dvě a půl sekundy.