Dubovská skončila ve druhém slalomu v Levi osmnáctá, vyhrála znovu Shiffrinová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dubovská skončila ve druhém slalomu v Levi osmnáctá, vyhrála znovu Shiffrinová
Martina Dubovská si oproti sobotnímu slalomu o pět příček pohoršila.
Martina Dubovská si oproti sobotnímu slalomu o pět příček pohoršila.Profimedia
Martina Dubovská (30) obsadila ve druhém slalomu Světového poháru ve finském Levi 18. místo. Rodačka z Třince zaostala v součtu obou jízd 2,67 vteřiny za opět vítěznou Američankou Mikaelou Shiffrinovou (27). Druhá česká reprezentantka Elese Sommerová (21) ani tentokrát nedokončila první kolo.

Shiffrinová navázala v Levi na sobotní triumf a připsala si 76. vítězství ve Světovém poháru. Od maxima krajanky Lindsey Vonnové ji dělí šest výher, absolutní rekord drží Švéd Ingemar Stenmark s 86 triumfy. Úřadující vítězka seriálu vylepšila 49. vítězstvím ve slalomu v SP vlastní rekord.

Dvojnásobná olympijská vítězka Shiffrinová udržela vedení i po druhé jízdě, do níž vstupovala s náskokem sedmi setin před Němkou Lenou Dürrovou a jedné desetiny na Slovenku Petru Vlhovou. Američanka odrazila také atak Švýcarky Wendy Holdenerové, která útočila na první triumf ve slalomu v kariéře, a porazila ji o 28 setin sekundy. Vlhová skončila stejně jako v sobotu třetí, Dürrová se propadla znovu na čtvrté místo.

Dubovská nenavázala ve Finsku na 13. místo ze sobotního slalomu a tentokrát se do první patnáctky nevešla. Do druhé jízdy vstupovala jako osmnáctá a na této příčce zůstala i po odpolední části. Před třemi lety v Levi poprvé pronikla do první desítky, minulý rok zase získala ve Finsku životní šesté místo. V průběžném pořadí SP je Dubovská nyní čtrnáctá, na kontě má 33 bodů.

Program Světového poháru pokračuje 26. a 27. listopadu v americkém Killingtonu, kde je na programu obří a klasický slalom.