Očekávám, že před domácími fanoušky je víc potrápíme, říká Jemelka před odvetou s Bayernem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Očekávám, že před domácími fanoušky je víc potrápíme, říká Jemelka před odvetou s Bayernem

Očekávám, že před domácími fanoušky je víc potrápíme, říká Jemelka před odvetou s Bayernem
Očekávám, že před domácími fanoušky je víc potrápíme, říká Jemelka před odvetou s BayernemProfimedia
Fotbalisté Plzně ve středečním 4. kole Ligy mistrů doma vyzvou favorizovaný Bayern Mnichov. Svěřenci trenéra Michala Bílka (57) se pokusí uhrát lepší výsledek než minulé úterý, kdy v Allianz Areně před 75 tisíci diváky utrpěli debakl 0:5. Stoprocentní Bayern vede skupinu C a má na dosah postup do osmifinále, Viktoria je poslední bez bodu. Utkání v Plzni začne ve 21:00. Zdravotně zdecimovaný Bayern odcestoval na západ Čech pouze se 17 hráči a bude mimo jiné postrádat kapitána a brankářskou jedničku Manuela Neuera (36).

Úřadující čeští šampioni při své historicky čtvrté účasti v hlavní fázi elitní soutěže zatím plní roli jasného outsidera. Po úvodní porážce 1:5 v Barceloně doma podlehli Interu Milán 0:2 a v Mnichově byli zcela bez šance.

Bayern už ve 21. minutě vedl o tři branky, když se trefili Leroy Sané, Serge Gnabry a Sadio Mané. Ve druhé půli zvýšili opět Sané a střídající Eric Maxim Choupo-Moting. Plzeňští tak v Mnichově zopakovali výsledek ze skupinové fáze z roku 2013. Bavorský gigant tehdy na západě Čech vyhrál 1:0.

Tabulka Ligy mistrů - skupina C
Tabulka Ligy mistrů - skupina CLivesport

"Samozřejmě to bude další neskutečně těžký zápas. Bayern je obrovským favoritem. Zase nic nevypustí a určitě bude chtít získat tři body. Jejich cíl bude nás zničit v prvních 20 minutách, jak to udělali tam, a pak si to trošku dohrát," řekl plzeňský obránce Václav Jemelka.

Výsledky v Mnichově patří mezi čtyři nejvyšší prohry Plzně v evropských pohárech, debakly 0:5 Viktoria utrpěla ve skupině Ligy mistrů v roce 2018 na stadionu AS Řím a doma s Realem Madrid.

Ligová generálka se povedla lépe Plzni, která doma porazila Mladou Boleslav 2:0 a upevnila si vedení v tabulce. Naopak Bayern ve šlágru na stadionu Dortmundu ztratil dvoubrankové vedení a remizoval 2:2. V bundeslize je třetí.

Plzeň věří v lepší výsledek

"Očekávám, že před domácími fanoušky je víc potrápíme. Musíme se s trenéry pobavit, kde mají skulinky a kde bychom je zkusili nachytat a znepříjemnit jim to," uvedl Jemelka, jenž se proti Boleslavi dočkal premiérového soutěžního gólu za Viktorii.

"Asi se nic moc měnit nebude, jestli hrajeme u nich nebo doma. Síla Bayernu je ohromná. Musíme být pozorní vzadu. Když se rozeběhnou, tak jejich narážečky v rychlosti je strašně těžké zachytávat. V Mnichově se jim to povedlo mnohokrát," přidal záložník Jan Kopic.

Do plzeňské branky by se po zranění ramena a třízápasové absenci mohl vrátit Jindřich Staněk. Hrát by mohl také kapitán a stoper Lukáš Hejda, jenž po zranění v Mnichově vynechal sobotní utkání. Bílek dál nemůže počítat se zraněným univerzálem Janem Sýkorou.

Bayernu chybí Musiala a Davies

Bayernu bude chybět kapitán Manuel Neuer, jjenž kvůli zranění ramena vynechal dnešní poslední trénink před odjezdem autobusem do Plzně a v brance ho nahradí Sven Ulreich. Kvůli zranění neodcestovali na západ Čech ani zranění obránce Matthijs de Ligt a křídelní hráči Serge Gnabry a Alphonso Davies. Mimo hru jsou kvůli nákaze koronavirem talentovaný záložník Jamal Musiala a dlouhodobě zranění obránci Lucas Hernández a Bouna Sarr.

Západočeši startují v hlavní fázi Ligy mistrů počtvrté a poprvé pod vedením kouče Bílka. V letech 2011, 2013 i 2018 pokaždé s trenérem Pavlem Vrbou obsadili třetí místo ve skupině a prošli do jarní části Evropské ligy.