Barcelona – Real Madrid 2:1. Domácí rozhodli v nastavení, trefil se Kessie

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona – Real Madrid 2:1. Domácí rozhodli v nastavení, trefil se Kessie

Aktualizováno
Barcelona rozhodla v závěru.
Barcelona rozhodla v závěru.AFP
Fotbalisté Barcelony udělali výrazný krok na cestě za titulem, když ve 26. kole La Ligy zvítězili nad Realem Madrid 2:1. Triumf Katalánců byl o to cennější, že v utkání dlouho tahali po smolném vlastním gólu z deváté minuty za kratší konec. Vše se však začalo lámat krátce před odchodem do šaten, kdy vyrovnal přesnou střelou k tyči Sergi Roberto (31). Výhru trefil v nastavení střídající Franck Kessie (26), a tím zajistil Xaviho svěřencům dvanáctibodový náskok v čele ligy.

V úvodní pětiminutovce otestovali pozornost na jedné straně Karim Benzema a na opačné Robert Lewandowski. Brankáři však pouze poděkovali za prodlouženou rozcvičku. V deváté minutě se uvolnil na levé straně Vinícius Júnior a následně se pokusil centrovat do vápna. Smolařem se stal Ronald Araújo, který se snažil zablokovat jeho pokus hlavičkou a překvapil hlavně Marc-Andrého ter Stegena.

Utkání Barcelona – Real Madrid 2:1

Míč se totiž dokonce od tyčky odrazil za záda německého brankáře a Bílý balet se těšil z brzkého vedení. Katalánci byli jednoznačně lepším celkem a těsně před odchodem do šaten historický duel vyrovnali. Netradiční střelec Roberto se dostal k zakončení v pokutovém území a zamířil přesně k tyči, kam Thibaut Courtois nemohl dosáhnout.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po poločasové přestávce se hrálo stylem nahoru dolů, oboum celkům však chyběla přesnost ve finální přihrávce a nedokázaly si vytvořit vyloženou gólovou příležitost. Blaugranas hned několikrát ztratili nebezpečný míč při rozehrávce, v 63. minutě je málem potrestal střídající Rodrygo. Mladý Brazilec to ale přehnal s razancí. Na opačné straně donutil Raphinha svým pokusem Courtoise k dalším zákroku a dvě minuty poté číhal na hranici postavení mimo hru Lewandowski, který však pálil pouze do boční sítě.

Svěřenci Carla Ancelottiho přece jen dokázali opět překonat Ter Stegena, střídající Marco Asensio byl však v těsném ofsajdu a trefa neplatila. Nakonec to tak byli Katalánci, kteří v závěru rozhodli. Hřebíček do ligové rakve Realu Madrid zasadil Kessie v nastaveném čase.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport