Oslabené PSG v závěru neudrželo vedení. Nice vděčí za výhru Schmeichelovi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Oslabené PSG v závěru neudrželo vedení. Nice vděčí za výhru Schmeichelovi
Aktualizováno
Oslabené PSG v závěru neudrželo vedení. Nice vděčí za výhru Schmeichelovi
Oslabené PSG v závěru neudrželo vedení. Nice vděčí za výhru SchmeicheloviAFP
Oba pronásledovatelé PSG v sobotu přišli o body, Lens remizovalo 1:1 s Troyes a Marseille totožným výsledkem s Monakem, jenže lídr Ligue 1 šanci znovu si vytvořit pětibodový náskok v čele tabulky nevyužil. V nedělním domácím utkání 20. kola neudržel vedení nad Remeší, která v 95. minutě využila dlouhou přesilovku po vyloučení Marca Verrattiho a vyrovnala na 1:1.

Nice – Lille 1:0

K tomu, aby nepadly ani tentokrát, mohl již v 10. minutě přispět Mohamed Bayo, ale Kasper Schmeichel jeho střelu fantasticky zlikvidoval. Ve vyrovnané první půli hrozili hosté především ze smrtících brejků. Jeden takový mohl proměnit ve 24. minutě Remy Cabella, ve stoprocentní šanci ale zamířil pouze vedle levé tyče. Své zaváhání mohl Francouz napravit jen o pár chvil později, kdy se řítil sám na Schmeichela.

Zkušený gólman však souboj ustál a dalším skvělým zákrokem svůj tým podržel. Velké šance Lille neproměnilo, a tak udeřili jako první domácí. Obrovskou chybu udělal právě Cabella, který nešťastně vyslal do samostatného úniku Badredina Bouananiho. Mladý talent se ještě rozhodl přihrávat Gaetanu Labordemu, jenž uklidil míč do odkryté brány.

Statistiky zápasu Nice – Lille
Statistiky zápasu Nice – LilleOpta by Stats Perform

Zkraje druhého dějství to byl opět Schmeichel, který byl v hlavní roli. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Bafodé Diakité, dánský brankář ale ukázal, že má stále výborné reflexy a na čáře míč vyrazil. V 59. minutě mohl zdvojnásobit vedení Aaron Ramsey, i na druhé straně se však ukázal gólman Lucas Chevalier, jenž jeho pokus zneškodnil. Hosté se pokusili v závěru vyrovnaného klání zatlačit, k vyrovnání to ale nevedlo.

Auxerre – Montpellier 0:2

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a brzy se mohli radovat z vedení. Po čtyřech minutách hry se totiž k hlavičce protlačil kapitán Birama Touré, jeho důrazný pokus ovšem pouze orazítkoval tyč.

I přes mírnou územní převahu Montpellieru byli střelecky aktivnější svěřenci Christophe Pellissiera, ale ani z další šance kýženou vedoucí trefu nevytěžili. M'Baye Niang se opřel ve vápně do centru, ale Benjamin Lecomte tentokrát vytasil parádní zákrok a střelu zneškodnil.

Statistiky zápasu Auxerre – Montpellier
Statistiky zápasu Auxerre – MontpellierOpta by Stats Perform

Záhy po návratu z kabin opět zahrozili domácí, ale Nuno Da Costa napodobil své spoluhráče z první půle, když v sólovém úniku nezamířil mezi tři tyče. A tak přišel trest na druhé straně. Stephy Mavididi se v 62. minutě hezky uvolnil a razantní střelou pod břevno poslal Montpellier do vedení.

Tentýž hráč podtrhl vlastní povedené představení také druhou brankou v duelu, když si skvěle poradil v samostatném úniku v 81. minutě. Les Diplomates dostali v nastavení možnost ke snížení díky pokutovému kopu, kapitána Tourého ovšem skvěle vychytal Lecomte.

Brest – Angers 4:0

Domácí porpvé udeřili ve 14. minutě, Franck Honorat poslal do šestnáctky nadýchaný centr, na nějž si naskočil Jeremy Le Douaron a přesnou hlavičkou k pravé tyči navázal na povedené představení z posledního vzájemného duelu. Černobílí mohli odpovědět také hlavou ve 26. minutě, jenže Miha Blažič nastřelil po standardní situaci pouze břevno.

Místo vyrovnání ale přišel druhý gól Brestu o osm minut později. Po rychlém protiútoku a centru z pravé strany se ke střele v krkolomné pozici dostal Steve Mounié, jenž se štěstím dotlačil míč do sítě.

Statistiky zápasu Brest – Angers
Statistiky zápasu Brest – AngersOpta by Stats Perform

Piráti potvrzovali převahu na trávníku i po změně stran a po hodině hry se radovali z třetího přesného zásahu. Autor úvodní trefy Le Douaron tentokrát připravil míč pro Honorata, jenž z hranice velkého vápna zamířil přesně k pravé tyči a zvýšil už na rozdíl tří branek.

Před další pohromou pro opařené hosty je udržel zdvižený praporek asistenta rozhodčího poté, co Islam Slimani dopravil míč do sítě. Těsně před koncem ale přece jen černobílí kapitulovali počtvrté, když se zdálky trefil kapitán Pierre Lees-Melou.

Clermont – Nantes 0:0

Prvních 20 minut utkání se hrálo vyrovnaně, ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat gólovou příležitost. Krátce před půlhodinou hry to vypadalo, že se hosté budou radovat, neboť Ludovic Blas běžel od poloviny hřiště sám na brankáře.

Záložník Nantes však ani nezakončil, protože jej dokázal jeden z obránců doběhnout a míč odkopl. Krátce před koncem poločasu se diváci dočkali gólové příležitosti, když si propadlý míč ve vápně našel Muhammed Cham. Rakouský záložník však ve velké šanci trefil pouze levou tyč.

Statistiky zápasu Clermont – Nantes
Statistiky zápasu Clermont – NantesOpta by Stats Perform

Nejlepší střelec Les Lanciers navázal na svou příležitost z první půle, když po pár minutách druhého poločasu zahrál přímý kop z hranice šestnáctky. Chamova střela však proletěla těsně nad břevnem. V 71. minutě se penalty ve prospěch Kanárků dožadoval Blas, který po tvrdém zákroku upadl ve vápně.

Rozhodčí však viděl čistý zákrok a pokutový kop nenařídil. Obrany obou celků pracovaly dobře, neboť ani jeden z brankářů za celý zápas nemusel čelit přímému ohrožení.

Štrasburk – Toulouse 1:2

V 18. minutě se z dorážky prosadil hostující Thijs Dallinga, nizozemskému útočníkovi však zhatil radost videorozhodčí s okem na ofsajd a o pouhé dvě minuty později naopak slavili domácí. Fanouškům na Stade de la Meinau obstaral nezapomenutelnou podívanou Kevin Gameiro, který samostatným průnikem zesměšnil hned dva obránce a následně i sám překonal brankáře přízemní střelou.

Vedení Štrasburku ale vydrželo jen pět minut, nároku na gól se totiž nevzdal mladík Dallinga. Znovu profitoval z dobrého postavení ve vápně, tentokrát přetavil v branku neúspěšně odvrácený míč z centru.

Statistiky zápasu Štrasburk – Toulouse
Statistiky zápasu Štrasburk – ToulouseOpta by Stats Perform

Dallinga prokázal, že je v pokutovém území soupeře jako doma i po výměně stran. V 51. minutě se totiž vydal vstříc trajektorii míče centrujícího Rafaela Rataa a hlavičkou doprostřed brány poslal hosty do vedení. Dosavadní převaha hráčů Toulouse po vstřelené brance uvadala a Štrasburk se opět dostával do hry, na více než vylepšení statistik se ovšem nezmohl.

To platilo až do 88. minuty, kdy se odvážil ke střele ze střední vzdálenosti bez přípravy Habib Diallo. K jeho smůle ale domácí fanoušci slyšeli pouze zvuk orazítkované tyče. Závěr utkání doprovázely nekontrolované emoce a střelec jediného gólu domácích Gameiro šel v nastavení předčasně do sprch.

Ajaccio – Lyon 0:2

Favorit nezačal příliš dobře ani tentokrát, ospalou úvodní čtvrthodinu totiž rozčísl pohlednou individuální akcí domácí kapitán Vincent Marchetti, který svůj průnik korunoval tvrdou střelou, ta však mířila pouze doprostřed branky, kde ji zneškodnil Anthony Lopes. Gólman Lyonu byl v permanenci i o několik chvil později, zakončení Mounaïma El Idrissyho ale znovu dokázal pokrýt.

Velký šok tak přišel ve 20. minutě, kdy se zcela proti obrazu hry prosadili hosté. Bradley Barcola vyšperkoval své sólo na levé straně přesnou přihrávkou na malé vápno, kde číhal Johann Lepenant a zakončil míč do prázdné brány. Mladý záložník mohl po půlhodině přidat také druhou trefu, jenže situaci jeden na jednoho nevyřešil ideálně.

Statistiky zápasu Ajaccio – Lyon
Statistiky zápasu Ajaccio – LyonOpta by Stats Perform

Návrat z kabin provázela zvýšená aktivita domácích. Nejprve se tváří v tvář Lopesovi neprosadil Bevic Moussiti-Oko a z následného rohu Medvědi rozezvučeli břevno lyonského celku. Následně se situace na trávníku uklidnila, držení míče bylo víceméně vyrovnané a největší boj se odehrával kolem středového kruhu.

Tuto pasáž rozčísl zkraje závěrečné dvacetiminutovky Alexandre Lacazette, jenž nejprve nedoskočil na centr z pravé strany, akce však díky Nicolásu Tagliaficovi dále pokračovala. Argentinský bek našel zkušeného útočníka na malém vápně, a ten už se zakončením neměl problém. Korsičané se už na žádný velký nápor nezmohli a skóre se již neměnilo.

PSG – Remeš 1:1

Pařížané se okamžitě od výkopu snažili vymyslet něco dopředu, ale skrz dobře zformovanou obranu nemohli najít cestu. A tak se v první příležitosti utkání ocitl Folarin Balogun, který si jedním dotykem zpracoval těžkou přihrávku a druhým nebezpečně vypálil, avšak jen do míst, kde stál Gianluigi Donnarumma. Skvělý postřeh italský brankář ukázal i v 18. minutě, kdy zlikvidoval nebezpečnou hlavičku soupeře z bezprostřední blízkosti.

Dále se pokusil o ohrožení pařížské brány Alexis Flips, ale jeho rána jen těsně proletěla nad břevnem. Paříž sice měla míč na svých kopačkách delší dobu, avšak soupeř jí nic nedovolil.

Statistiky zápasu PSG – Remeš
Statistiky zápasu PSG – RemešOpta by Stats Perform

To, co Pařížané nedokázali za celý první poločas, se jim ve druhé půli podařilo po pár minutách. Míč ve vápně propadl k osamocenému Neymarovi, který udělal brankáři kličku a hravě o břevno zakončoval do prázdné brány. Cestu za výhrou zkomplikoval Verratti, jenž v 59. minutě nebezpečně srazil protihráče. Sudí po přezkoumání videa ukázal vznětlivému Italovi červenou kartu. Uklidnit domácí fanoušky mohl Kylian Mbappé, proti kterému se předvedl pohotovým zákrokem Yehvann Diouf.

Druhou branku zápasu vstřelil Achraf Hakimi, který běžel sám na brankáře. Gól marockého reprezentanta však neplatil kvůli ofsajdu. V oslabení se PSG spoléhalo na protiútoky. Po jednom takovém se sám před bránou ocitl Lionel Messi, ale nedokázal potvrdit roli prvotřídního střelce, protože jeho rána mířila vedle. Hosté se nevzdali a v poslední minutě se dočkali vyrovnání. Po uvolnění se prosadil Balogun, který nedal brankáři ani obraně šanci.

Aktuální tabulka Ligue 1
Aktuální tabulka Ligue 1Livesport