Ostuda s největším rivalem. Liverpool rozprášil United 7:0, tři hráči dali po dvou gólech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ostuda s největším rivalem. Liverpool rozprášil United 7:0, tři hráči dali po dvou gólech
Aktualizováno
Liverpool si nebral servítky...
Liverpool si nebral servítky...AFP
Nečekaně jasný byl vývoj zápasu mezi Liverpoolem a Manchesterem United, domácí klub zničil slavného soupeře v poměru 7:0. Po dvou gólech dali Cody Gakpo (23), Darwin Núňez (23) a Mohammed Salah (30). Everton pouze remizoval na hřišti Nottinghamu 2:2 a nevyhrál již potřetí v řadě. I přesto, že liverpoolský klub hned dvakrát vedl.

Nottingham – Everton 2:2

Poprvé od září roku 2021 se trefil defenzivní záložník Abdoulaye Doucouré, nakonec ale jeho tým k ojedinělé venkovní výhře nedokráčel. Dvěma brankami totiž v mužstvu domácích, kteří na svém stadionu neprohráli téměř půl roku, zazářil odchovanec klubu Brennan Johnson. Na góly až nečekaně bohatý duel týmů ze spodní části tabulky nabídl i několik ostrých zákroků, což jen po změně stran vyústilo v sedm žlutých karet.

Liverpool – Manchester United 7:0

První zakončení na bránu si v 10. minutě připsal do statistik Antony. Brazilský reprezentant vystřelil zpoza vápna na zadní tyč, kde míč vytáhl na rohový kop Alisson. Jinak diváci na Anfieldu sledovali v úvodu spíše boj ve středu hřiště než ofenzivní představení hvězdných útoků.

Ve 23. minutě zahrozil z voleje pálící Darwin Núňez, ale bránu Davida de Gey z nadějné pozice přestřelil. Krátce nato na druhé straně nepřesně hlavičkoval Bruno Fernandes a jen do středu brány vyslal pohotovou ránu Marcus Rashford. Trefy se v závěru poločasu nakonec dočkali domácí příznivci. Cody Gakpo se uvolnil v šestnáctce soupeře a následný přízemní pokus zakroutil nechytatelně k pravé tyči.

Stejně jako první půli gól Liverpoolu uzavřel, tu druhou zásah domácích otevřel. Ve 47. minutě nasměroval Núňez hlavou centr Harveyho Elliotta za záda bezmocného španělského brankáře. Jen o malou chvíli později zasadil další úder Manchesteru Gakpo. Nizozemský útočník z ostrého úhlu jemným obloukem přeloboval padajícího de Geu a připsal si čtvrtý zásah po zimním příchodu z PSV.

Rozjetý Liverpool se snažil náskok ještě navýšit. Nebezpečná hlavička Ibrahimy Konatého prosvištěla těsně vedle, ale po hodině hry už pumelice Salaha v síti po odrazu od břevna skončila. V závěru se pak podruhé v zápase prosadili hlavičkující Núňez a také do odkryté brány dorážející Salah. Výsledek ještě pečetil střelou mezi de Geovy nohy Roberto Firmino.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport

Prestižní souboj tak Liverpool proměnil v jasnou záležitost. V příštím kole se 11. března představí na hřišti Bournemouthu, Manchester United o den později přivítá Southampton.

Livesport hráč utkání: Mohamed Salah (Liverpool)