West Ham zničil Nottingham, Arsenal vydřel vítězství v Leicesteru, uspěli i City

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
West Ham zničil Nottingham, Arsenal vydřel vítězství v Leicesteru, uspěli i City
Aktualizováno
Čtvrtý gól West Hamu v zápase s Nottinghamem dal Michail Antonio.
Čtvrtý gól West Hamu v zápase s Nottinghamem dal Michail Antonio.AFP
Lídr Premier League Arsenal dává zapomenout na mizernou sérii, jíž táhl od začátku února. Na hřišti Leicesteru vydoloval vítězství 1:0, připsal si druhou výhru za sebou a v čele neúplné tabulky navýšil náskok na pět bodů. ovšem jen na pár hodin, druhý Manchester City totiž přejel Bournemouth na jeho hřišti 4:1. Uspěl i West Ham, v jehož základní sestavě nastoupili oba čeští reprezentanti. Ještě 20 minut před koncem hráli Kladiváři s Nottinghamem bez branek, po drtivém závěrem ale triumfovali 4:0 a opustili sestupové pozice.

Everton – Aston Villa 0:2

V zápase, v němž tým z Birminghamu tahal hodinu za kratší konec, potrestal zoufalost v zakončení domácích z penaltového puntíku Ollie Watkins. Anglický útočník tak potvrdil skvělou formu, když se prosadil v pátém střetnutí v řadě, což se v historii Villans v nejvyšší soutěži nikomu jinému nepovedlo. Teprve podruhé však v této sérii tref oslavil i výhru svého týmu.

Statistiky zápasu Everton – Aston Villa
Statistiky zápasu Everton – Aston VillaOpta by Stats Perform

Leeds – Southampton 1:0

Leeds slaví veledůležitou výhru v boji o udržení Premier League. Záchranářský duel celků ze dna tabulky nabídl minimum šancí, ale na rozdíl od posledních dvou vzájemných střetnutí poznal vítěze. Tím se stal domácí klub díky zásahu z kopačky Juniora Firpa. Vydařený debut na lavičce United tak prožil španělský trenér Javi Gracia, jemuž se povedlo dovést své nové svěřence k první ligové výhře od začátku listopadu.

Statistiky zápasu Leeds – Southampton
Statistiky zápasu Leeds – SouthamptonOpta by Stats Perform

Leicester – Arsenal 0:1

O jedinou branku utkání se s nasazením zdraví postaral v první akci druhého poločasu Gabriel Martinelli, jehož koleno ihned po střele bolestivě zasáhl jeden z obránců. Lišky tentokrát zklamala nevýrazná ofenziva, ta přitom v posledních týdnech patřila k těm vůbec nejnebezpečnějším v celé soutěži. Kanonýři pátou výhrou ve vzájemných utkáních v řadě navýšili svůj náskok v čele tabulky na pět bodů.

Arsenal dal jediný gól zápasu krátce po přestávce
Arsenal dal jediný gól zápasu krátce po přestávceOpta by Stats Perform

West Ham – Nottingham 4:0

Ačkoliv Kladiváři po celou dobu utkání působili aktivněji, na první branku si museli počkat až do 70. minuty, kdy vítěznou trefu zaznamenal Danny Ings. Zimní posila ze Southamptonu pak skórovala ještě jednou a ideálním způsobem oslavila první start v základní sestavě svého nového celku. Český záložník Tomáš Souček odehrál celé utkání, jeho reprezentačního parťáka Vladimíra Coufala vystřídal David Moyes v poločase.

West Hamu v závěru stupňoval tlak
West Hamu v závěru stupňoval tlakOpta by Stats Perform

Bournemouth – Manchester City 1:4

Manchester City přesvědčivou výhrou v Bournemouthu opět snížil náskok Arsenalu na rozdíl dvou bodů. Už v první půli potrestali chyby defenzivy Cherries gólem všichni tři útoční hráči Citizens narození v roce 2000. Kromě Juliána Álvareze a Phila Fodena se trefil také suverénně nejlepší střelec soutěže Erling Haaland. Domácí celek zároveň za života mladých talentů City pokaždé světlemodrému týmu z Manchesteru podlehl, což momentálně činí 13 proher v řadě.

Statistiky zápasu Bournemouth – Manchester City
Statistiky zápasu Bournemouth – Manchester CityOpta by Stats Perform

Crystal Palace – Liverpool 0:0

Liverpool, který v předchozích dvou ligových duelech ukořistil velmi cenné výhry, na hřišti Crystal Palace herně nepřesvědčili a remizoval 0:0. V Selhurst Parku přitom Reds naposledy nevyhráli v listopadu roku 2014. Po jednom z několika zaváhání hostující defenzivy už v průběhu první půle rozezvučil břevno domácí Jean-Philippe Mateta, po změně stran pak krásným obstřelem trefil horní tyč také Mohamed Salah.

Tabulka Premier League
Tabulka Premier LeagueLivesport