Parádní bowlingová jízda Lukáše Jelínka, na mistrovství Evropy šampionů vybojoval bronz

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Parádní bowlingová jízda Lukáše Jelínka, na mistrovství Evropy šampionů vybojoval bronz
Parádní bowlingová jízda Lukáše Jelínka, na mistrovství Evropy šampionů vybojoval bronz
Parádní bowlingová jízda Lukáše Jelínka, na mistrovství Evropy šampionů vybojoval bronzczechbowling.cz
Bowling je možná lidová zábava, ale má i své mistrovství Evropy. A Česko z něj má medailistu. Lukáš Jelínek (19) vybojoval minulý víkend na kontinentálním šampionátu v Olomouci bronz. Mistrovství ECC mělo skvělou úroveň, k vidění byly vysoké náhozy i maximální výkony. Jelínek procházel turnajem parádně, až v semifinále nestačil na rozjetého Belgičana Matse Maggiho (33), který nakonec celý turnaj vyhrál.

Právo startu na tomto turnaji mají vítězové národních šampionátů, letos se do Olomouce sjeli účastníci z 34 zemí celé Evropy. Česko reprezentovali Lukáš Jelínek, nedávný mistr světa do 21 let v týmech, a pětinásobná mistryně republiky Petra Otec Hanzlovská. Kvalifikace a další finálová kola obnášela celkem 28 her, které určily nejlepší čtyři hráče a hráčky turnaje. Ti pak hráli semifinále a finále na dvě vítězné hry. 

Hanzlovská skončila v kvalifikaci na 24. místě a do dalších bojů nepostoupila. Jelínek procházel celou kvalifikací velmi jistě a udržoval skvělý průměr kolem 240 kuželek na jednu hru. Semifinále přineslo bowling světových parametrů. Jelínek první hru vyhrál poměrem 259:246, ale v dalších dvou hrách byl lepším hráčem Maggi, když zvítězil 258:237 a 289:242. Belgičan pak v napínavém finále porazil obhájce titulu Mikea Bergmanna z Nizozemska. Mezi ženami se z vítězství radovala Finka Essi Pakarinenová. 

Jelínek byl se svým výkonem spokojený. "Všechno se tu dobře sešlo, měl jsem skvěle připravené bowlingové koule od svého oddílového kolegy a také velikou podporu fanoušků. Je to pro mě velký úspěch a jsem šťastný, že jsem fanoušky nezklamal a medaili doma vyhrál," podělil se o své dojmy. 

Radost měl i prezident české bowlingové asociace Karel Vopička. "Český sportovní bowling opět dokázal, že patří do evropské špičky. S Lukášem jsme měli dohodu, že já přijedu do Olomouce předávat medaile, ale on bude na bedně. Povedlo se," usmíval se.

Zmínky