Úspěch českého bowlingu: Lukáš Jelínek se ve Stockholmu umístil mezi evropskou špičkou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Úspěch českého bowlingu: Lukáš Jelínek se ve Stockholmu umístil mezi evropskou špičkou
Lukáš Jelínek obsadil ve Švédsku 7. místo.
Lukáš Jelínek obsadil ve Švédsku 7. místo.
Česká bowlingová asociace
Na první letošní zastávce Evropské bowlingové tour AIK International Tournament ve Švédsku se dařilo českému bowlerovi Lukášovi Jelínkovi (19). Na silně obsazeném turnaji obsadil 7. místo. Český bowling jako mladý a rozvíjející se sport si tak připsal další evropský úspěch.

Do Stockholmu se vydala trojice českých reprezentantů a čekala na ně konkurence z několika evropských zemí. Nejsilnější zastoupení měla domácí bowlingová velmoc Švédsko. Aktuálně nejlepší švédský hráč Jesper Svensson nebo mistr světa James Blomgren patří ke špičce světového bowlingu a dokazovali to svými výkony i ve Stockholmu.

Češi se ale rozhodně neztratili. Jan Macek jen těsně nepostoupil z kvalifikace hrané na šest her do semifinále mezi nejlepších 70 hráčů. Jaroslav Lorenc postoupil do prvního finálového kola a umístil se na konečném 36. místě z celkového počtu 324 hráčů. Lukáš Jelínek postupoval dále, po druhém finálovém kole byl dokonce v čele s odehraným průměrem přes 234 kuželek na jednu hru. Ve třetím finálovém kole, kam postoupilo nejlepších 12 hráčů, se nakonec umístil na konečném 7. místě.

"Kvalifikace byla speciální v tom, že se 3 hry hrály na dráze s lehkou topografií a 3 hry s těžkou topografií, v každé části haly byly dráhy jiné. Chvilku mi trvalo najít optimální koule a reakci, protože na dvou rozdílných topografiích jsem musel hrát jinak. Finálové stepy jsem hrál dobře, ale ke konci jsem nemohl najít optimální stopu. Celkově jsem se 7. místem spokojený," řekl Jelínek, který je i členem ligového týmu AIK Stockholm.

Na turnaji zvítězil švédský hráč Kim Bolleby, který v závěrečném finále hraném na jednu hru porazil Mattiase Wetterberga 279:208. Na třetím místě se umístila nejlepší žena turnaje Anna Andersson.

Zmínky