Pardubice – Sparta. Těžké váhy proti sobě. Promluví dosud mlčící hvězdné posily?

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubice – Sparta. Těžké váhy proti sobě. Promluví dosud mlčící hvězdné posily?

Pardubice – Sparta. Těžké váhy proti sobě. Promluví dosud mlčící hvězdné posily?
Pardubice – Sparta. Těžké váhy proti sobě. Promluví dosud mlčící hvězdné posily?Profimedia
V hokejové extralize už zbývají jen tři týmy, které bodovaly v každém zápase nové sezony. Jedním z nich jsou Pardubice, jež se díky tomu dostaly do čela tabulky, naposledy dokonce zaskočily do té doby stoprocentní Olomouc na jejím ledě. Teď se ve šlágru úvodu soutěže poměří se Spartou. Ta sice v úterý přehrála Vítkovice a připravila je o pozici průběžných lídrů, ovšem její výsledky jsou dosud černobílé – doma bez zaváhání, venku bez bodu.

Pardubice v Olomouci podobně jako předtím v Plzni, kde také inkasovaly jen jednou, vsadily na obranu. A za ní se mohly opřít o gólmana Dominika Frodla, jenž zatím v sezoně sledoval počínání svých spoluhráčů jen ze střídačky. Důvěru měl jeho konkurent Roman Will. První start ovšem vyšel Frodlovi skvěle – pustil jedinou z 31 střel.

Položil tím základy k dalšímu nejtěsnějšímu úspěchu, už třetímu z dosavadních čtyř vítězství Pardubic. "Vyhráváme o gól, což ukazuje sílu našeho týmu," prohlásil brankář v rozhovoru pro klubovou televizi. Svým vystoupením pak dal pádnou odpověď na spekulace o možné výměně do Litvínova.

I Dynamo je zatím lepší venku než doma, kde v obou duelech v normální hrací době remizovalo. V Olomouci to byl vůbec den pardubických premiér: První góly v sezoně si připsali Robert Kousal a Jan Košťálek. Jedna z největších letních posil klubu Lukáš Radil ovšem stále svůj střelecký účet ne a ne otevřít. 

Stejně je na tom v týmu Sparty jiná velká letní akvizice Dominik Simon, jehož výkony jsou zatím velkým zklamáním. Reprezentační útočník ve svých čtyřech startech vyslal na branky soupeřů jedinou střelu… Nulu na gólovém kontě mají také očekávaní tahouni Vladimír Sobotka nebo Erik Thorell, třetí nejlepší kanonýr Sparty v minulé sezoně.

Titul? Vzdálená vzpomínka

O obou aktérech pátečního duelu se hovoří vzhledem ke zvučným jménům na jejich soupiskách jako o dvou žhavých aspirantech na mistrovský pohár. Na něj si však Sparta naposledy sáhla v roce 2007, kdy jí k tomu výrazně pomohl nynější sportovní ředitel klubu Petr Ton. Pardubice na titul čekají sice o pět let méně, ovšem od oslav v roce 2012 prožívají temné období. Jejich nejlepším výsledkem bylo třikrát šesté místo.

Náboj má však srážka dvou tradičních rivalů pořád velký. "V Pardubicích byla vždycky výborná atmosféra. V této sezoně mají velmi dobře poskládaný tým. Je to pro nás velká výzva, která nám možná zase ukáže, jak na tom jsme," přemýšlel v rozhovoru pro klubový web David Tomášek, jehož útok vystřílel Spartě výhry v posledních dvou zápasech.

Na Dynamo zatím vždy přišlo alespoň 8500 fanoušků, dá se očekávat znovu skvělá show a nesmlouvavá bitva. Pokud Pardubice zvítězí, vrátí se na první místo tabulky.