Pardubický Dvořák popsal zásah, kterým rozhodl bitvu proti mistrovi: Vyšlo to na mě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubický Dvořák popsal zásah, kterým rozhodl bitvu proti mistrovi: Vyšlo to na mě

Tomáš Dvořák rozhodl gólem do sítě Marka Mazance.
Tomáš Dvořák rozhodl gólem do sítě Marka Mazance.Profimedia
Hokejový obránce Tomáš Dvořák (27) rozhodl svou premiérovou brankou v dresu Pardubic o výhře Dynama nad Třincem 4:3 v prodloužení. Sedmadvacetiletý bek si v 62. minutě vyměnil puk s Matejem Paulovičem (27) a následně přesnou střelou překonal brankáře Marka Mazance (31).

"Vyplynulo to ze hry. V prodloužení ve třech se to nerozlišuje, všichni jdou dopředu a potom zase dozadu," řekl Dvořák po utkání. "Je tam hodně prostoru, tak se tam občas někdo objeví sám. Zrovna to vyšlo na mě, dostal jsem výbornou přihrávku z rohu a byl jsem sám před bránou. Jen jsem to usměrnil," uvedl.

V duelu s Třincem padaly nejprve góly v přesilovkách, důležitá byla práce v předbrankovém prostoru. "Tam se rozhoduje na obou stranách, taky jsme v těchto prostorech dali góly. Musíme se na to ovšem podívat, jak hrát lépe, abychom takové góly nedostávali," doplnil Dvořák.

Statistiky utkání Pardubice - Třinec

Důležité bylo dlouhé oslabení ve třech, v němž se Pardubičtí ubránili. "Když se ubráníte přesilovce pět na tři, tak to tým povzbudí a dostane šanci vyhrát. Nám se to povedlo," pochvaloval si Dvořák, který do Dynama přišel v létě z pražské Sparty.

Pardubičtí po dvoubodové výhře na ledě Kladna přidali další výhru v prodloužení. V extraligovém startu tak získali v úvodních dvou zápasech čtyři body. "Je hezké, že jsme oba zápasy vyhráli, to je důležité. Dotahování soupeře se nám někdy nemusí vyplatit, tak si na to musíme dát pozor. Dostat se do vedení by bylo určitě lepší," prohlásil Dvořák.

Na první domácí zápas v této extraligové sezoně přišlo v Pardubicích 9085 diváků. Dvořák měl příznivce Dynama poprvé na své straně. "Musím pochválit fanoušky, byl tady skoro plný stadion, vytvořili výbornou atmosféru," řekl defenzivně laděný obránce.

Tabulka extraligy