Pavlenka pohlídal výhru Brém proti Stuttgartu, Bayern přehrál Wolfsburg a je první

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pavlenka pohlídal výhru Brém proti Stuttgartu, Bayern přehrál Wolfsburg a je první
Aktualizováno
Fotbalisté Brém slaví výhru na hřišti Stuttgartu.
Fotbalisté Brém slaví výhru na hřišti Stuttgartu.AFP
Fotbalisté Brém vyhráli v 19. kole Bundesligy na hřišti Stuttgartu 2:0 a český gólman Jiří Pavlenka (30) udržel první čisté konto v soutěži od loňského října. Bayern Mnichov zase zvítězil ve Wolfsburgu 4:2 a vrátil se do čela tabulky před Union Berlín.

Stuttgart – Brémy 0:2

Góly v utkání začaly padat až po změně stran. Prosadit se dokázala letní posila z Kodaně Jens Stage, jenž si v každé z posledních čtyř sezon připsal v dánské Superlize přesně pět gólů. Obránce Stuttgartu při snaze zneškodnit protiútok odkopl míč pouze k němu a dánský fotbalista se trefil přesně k přední tyči. Pavlenka se předvedl nejvíc v závěru první půle, kdy skvěle zareagoval na Führichovu střelu. V 77. minutě stanovil konečné skóre trefou zpoza vápna hostující Marvin Ducksch.

Wolfsburg – Bayern 2:4

Na vítězství měl největší podíl Kingsley Coman, jenž vstřelil první dvě branky hostí. Po třech trefách během úvodních 20 minut však hosté přišlápli brzdu a nechali soupeře vrátit se do utkání, k čemuž výrazně přispělo také vyloučení Joshuy Kimmicha. Vlci ovšem z množství svých šancí dokázali využít jen dvě, a úřadující mistr se tak vrátil do čela tabulky nejvyšší německé soutěže.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport