Pětkrát Karim Benzema. Klíčové momenty držitele Zlatého míče z vítězné sezony

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pětkrát Karim Benzema. Klíčové momenty držitele Zlatého míče z vítězné sezony

Pětkrát Karim Benzema. Klíčové momenty držitele Zlatého míče z vítězné sezony
Pětkrát Karim Benzema. Klíčové momenty držitele Zlatého míče z vítězné sezonyAFP
Dalo se očekávat, že držitelem Zlatého míče za sezonu 2021/22 se stane Karim Benzema (34). Vždyť snajpr Realu Madrid během ní dokázal ve 46 zápasech napříč soutěžemi nastřílet 44 gólů a přidat 15 asistencí. Připomeňte si jeho pět klíčových momentů z vítězného ročníku.

Benzema se v ročníku, v němž s Realem Madrid vyhrál Ligu mistrů, La Ligu i španělský Superpohár, stal nejlepším kanonýrem španělské ligy (27 gólů) i nejprestižnější klubové soutěže (15 gólů). S reprezentací navíc ovládl Ligu národů ve finále proti Španělsku. Francouzský útočník podával mimořádné výkony zejména v pohárově Evropě, kde byl rozdílovým faktorem dvojutkání proti PSG, Chelsea a Manchesteru City.

Paráda ve finále Ligy národů

Svěřenci Luise Enriqueho otevřeli skóre v 64. minutě, ale o dvě minuty později se Benzema postaral o vyrovnání. Před vápnem si zasekl míč a nádhernou střelou vymetl šibenici branky Unaie Simona. Ten si na balon sice sáhl, ale gólu nezabránil. Francie i díky tomuto mistrovskému dílu poprvé v historii opanovala Ligu národů.

Hattrick proti PSG na Santiago Bernabeu

Osmifinále Ligy mistrů, odvetný zápas. Real Madrid v poločase prohrával s PSG 0:1 a v součtu obou utkání dokonce už o dvě branky. Jenže tři góly Benzemy během 20 minut druhého poločasu zmařily naděje Pařížanů na postup do čtvrtfinále.

Hattrick proti Chelsea na Stamford Bridge

Jakmile Real odklidil PSG z cesty, Benzema se proměnil v nezastavitelný gólostroj a v úvodním čtvrtfinálovém duelu na Stamford Bridge i díky vynikající  podpoře spoluhráčů opět zaznamenal hattrick. Dvakrát se trefil hlavou a při třetím gólu potrestal kiks brankáře Edouarda Mendyho.

Panenka proti Manchesteru City

Real prohrával v úvodním duelu semifinále LM na hřišti Manchesteru City 2:4, když byl více než 80 minut pod tlakem. Výsledek se zdál být pro Bílý balet až zázračný a vůči Guardiolovým hráčům vzhledem k jejich prvotřídnímu výkonu naopak nespravedlivý. Ale pro domácí bylo hůř. V 82. minutě se Benzema postavil k penaltě a chladnokrevně ji proměnil ve stylu Antonína Panenky. 

Penalta, která poslala Real do finále

V odvetném utkání vystřílel Realu postup do finále opět Benzema. Domácím ve snovém závěru zajistil Rodrygo dvěma góly prodloužení, ve kterém francouzský kanonýr znovu proměnil penaltu.