Real – Barcelona: Loňský výsledek 4:0 pro nás může být inspirací, říká Xavi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Real – Barcelona: Loňský výsledek 4:0 pro nás může být inspirací, říká Xavi
Real – Barcelona: Loňský výsledek 4:0 pro nás může být inspirací, říká Xavi
Real – Barcelona: Loňský výsledek 4:0 pro nás může být inspirací, říká XaviProfimedia
Barcelona přijíždí na Santiago Bernabeu po remíze 3:3 v Lize mistrů s Interem Milán. A hráči Realu Vinícius Junior (22) a Karim Benzema (34) byli těmi, které trenér Xavi Hernández (42) na tiskové konferenci k El Clásiku zmiňoval nejčastěji.

Xavi Hernández má prostor myslet pouze na El Clásico. Liga mistrů je minulostí. Právě La Liga je jednou z těch soutěží, ve kterých se FC Barcelona může u fanoušků vykoupit.

Trenér v první řadě poukázal na metodu, kterou barcelonští použili při své poslední návštěvě Madridu. Tehdy na jaře Barca porazila Real Madrid 4:0, ačkoliv soupeř myslel spíše na Ligu mistrů než na La Ligu.

"Může nám sloužit jako inspirace. Musíme hrát odvážně. Je pravda, že Real se cítí pohodlně, když vyráží do protiútoků, ale my musíme hrát jako blok a útočit kompaktně. Musíme ukázat osobnost a velmi jasným příkladem je právě zápas z minulé sezony," řekl.

Preview zápasu Real Madrid - Barcelona

Podle očekávání se porážka Barcelony v Lize mistrů s Interem Milán stále objevuje na titulních stránkách novin. Xavi, vědom si situace, zvládl otázky tisku týkající se zápasu s klidem.

"I my jsme zklamaní. Fotbalová Evropa si vybírá svou daň, ale musíme pokračovat. Tým je odhodlaný a je ještě brzy. La Liga je dlouhá, je tu Superpohár a Copa. Nevěřím v jinou cestu k úspěchu než tu, po které jdeme."

S přibývajícími dny roste kritika příznivců klubu vůči nedotknutelným hráčům. Nespokojenost některých fanoušků s kapitány týmu je notoricky známá. Xavi v této souvislosti snížil napětí a ujistil, že pochybnosti se točí kolem celého týmu.

"Pochybnosti se objevují u všeho. Hráči, trenér, podpisy... Nevím, jestli je to správně, ale tak to prostě je. Remizovali jsme v utkání, které jsme měli vyhrát. Tento klub má ty nejvyšší nároky. Mezi námi všemi, musíme to zvládnout."

Tabulka La Ligy

Nakonec Xavi vysvětlil, že jeho plán na vítězství na Santiago Bernabéu není jen zastavení Viníciuse Juniora. Brazilec je bezpochyby jedním z nejnebezpečnějších hráčů v týmu Merengues. Katalánský trenér si však uvědomuje silné stránky Ancelottiho týmu a tvrdí, že mají více zbraní.

"Nejen Vinícius, ale také Benzema, Rodrygo, Valverde..... Je to soutěživý tým, který ze svých hráčů vytěžil maximum. Nejde o to, jak zastavit Viniciuse, ale jak zastavit Madrid," vysvětlil.

Forma Barcelony
Forma BarcelonyFlashscore