Petrášek trefil hlavou vítězství v Bialystoku, Hanousek si dal vlastní gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Petrášek trefil hlavou vítězství v Bialystoku, Hanousek si dal vlastní gól

Aktualizováno
Tomáš Petrášek dal na hřišti Bialystoku vítězný gól na 2:1.
Tomáš Petrášek dal na hřišti Bialystoku vítězný gól na 2:1.@Rakow1921
Reprezentační obránce Tomáš Petrášek (30) se poprvé v sezoně Ekstraklasy zapsal mezi střelce a rozhodl o výhře suverénního lídra tabulky Čenstochové v Bialystoku 2:1. Český stoper a kapitán Rakówa se prosadil hlavičkou v 75. minutě. I ve druhém pátečním utkání nejvyšší polské soutěže se prosadil Čech, Marek Hanousek (31) však zamířil do vlastní sítě.

Raków po předehrávce 22. kola vede polskou ligu s devítibodovým náskokem před Legií Varšava, která na svém hřišti remizovala s Widzewem Lodž 2:2. Domácím pomohl k bodovému zisku i vlastní gól Marka Hanouska, za Legii nastoupil v 59. minutě Tomáš Pekhart.

Přehled zápasu Jagiellonia –⁠ Raków 1:2

Celek z Čenstochové, který v minulé sezoně skončil druhý a v předkole Evropské konferenční ligy si vylámal zuby na Slavii, drží v nejvyšší polské soutěži sérii 15 zápasů bez porážky. Naposledy prohrál v 8. kole 3. září.

Přehled zápasu Legia –⁠ Widzew 2:2

Petrášek do sezony vstoupil o čtyři kola a měsíc později po dlouhodobém zranění, kvůli němuž přišel i o zmíněný dvojzápas se Slavií. Nyní v pátém jarním kole to pro něj bylo první letošní utkání, ve kterém odehrál celých 90 minut. 

V dresu Jagiellonie odehrál 66 minut Tomáš Přikryl, ze Sparty přestoupivší Michal Sáček naskočil na závěrečnou desetiminutovku.

Tabulka Ekstraklasy
Tabulka EkstraklasyLivesport