Po sedmi letech pryč z NHL. Simon se vrací do Sparty, smlouvu podepsal na dvě sezony

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Po sedmi letech pryč z NHL. Simon se vrací do Sparty, smlouvu podepsal na dvě sezony
Dominik Simon mění dres Anaheimu za ten pražské Sparty.
Dominik Simon mění dres Anaheimu za ten pražské Sparty.HC Sparta Praha
Útočník Dominik Simon (28) se po sedmi letech v NHL vrací do extraligy a je další posilou Sparty. Smlouvu s mateřským klubem podepsal na dvě sezony. V zámořské lize hokejista naposledy oblékal dres Anaheimu, předtím byl v Pittsburghu a Calgary.

Simon bude členem kádru Sparty po osmi letech; než odešel do NHL, působil jednu sezonu v Plzni. "Pittsburgh mi nabídl kemp, ale během čekání jsem si uvědomil, že bych byl vlastně rád doma v Praze a v prostředí, které dobře znám. Jsem rád, že jsme se dohodli a můžu ve Spartě hrát. Cítím se tu velice dobře," uvedl zkušený útočník na sparťanském webu.

Program pražské Sparty

Pražany během léta už posílili brankáři Jakub Kovář a Josef Kořenář, obránci Jakub Krejčík a Michael Krutil a útočníci Ostap Safin a Gustaf Thorell. Nový kouč Pavel Patera už dříve ohlásil, že Sparta nemůže mít v extralize jiný cíl než titul.

"Přichází nesmírně kvalitní hráč, který strávil poslední sezony v NHL. Dominik je náš odchovanec, sám jsem si s ním kdysi zahrál v jednom útoku a jsem moc rád, že se sním budu opět denně potkávat," uvedl po podpisu smlouvy sportovní manažer Jaroslav Hlinka o nové posile, která v zámoří odehrála během sedmi let 268 zápasů včetně play off a nasbírala 81 bodů.