Poláci představili nového trenéra. Proti Česku je v kvalifikaci o Euro povede Santos

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Poláci představili nového trenéra. Proti Česku je v kvalifikaci o Euro povede Santos
Aktualizováno
Poláci představili nového trenéra. Proti Česku je v kvalifikaci o Euro povede Santos
Poláci představili nového trenéra. Proti Česku je v kvalifikaci o Euro povede SantosPAP
Národní fotbalový tým Polska bude trénovat Fernando Santos (68), v úterý byl do nové funkce oficiálně uveden na tiskové konferenci ve Varšavě. Zkušeného kouče, který po mistrovství světa v Kataru skončil na lavičce rodného Portugalska, čeká debut přesně za dva měsíce v pražském Edenu proti české reprezentaci v úvodním kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy 2024.

Santos nahradil Czeslawa Michniewicze, jenž na turnaji v Kataru dovedl tým kolem Roberta Lewandowského do osmifinále, ale svaz s ním neprodloužil smlouvu. Santos zase po šampionátu skončil na lavičce portugalské reprezentace, s níž vypadl ve čtvrtfinále s překvapením turnaje Marokem.

"Chceme se dostat na Euro a nadále vítězit. Počínaje dneškem jsem Polák, jsem jeden z vás," prohlásil trenér, podle něhož mohou bílo-červení konkurovat jakémukoliv týmu na světě. "Chtěli jsme kouče se zkušenostmi u národního týmu a chtěli jsme také úspěšného trenéra. A takového jsme dnes angažovali," uvedl šéf polského fotbalu Cezary Kulesza.

Santos Polsko povede jako třetí zahraniční trenér po Nizozemci Leu Beenhakkerovi a krajanovi Paulu Sousovi. Santos koučoval reprezentaci své země od roku 2014 a s Cristianem Ronaldem a spol. slavil v roce 2016 titul mistrů Evropy a vítězství v Lize národů 2019. V letech 2010 až 2014 trénoval Řecko, předtím na klubové úrovni vedl Porto, AEK Atény, Panathinaikos či Sporting a Benficu Lisabon.

Poláci začnou boj o Euro, které příští léto bude hostit Německo, 24. března v Praze. O tři dny později přivítají Albánii. Dalšími soupeři v kvalifikační skupině E jsou Faerské ostrovy a Moldavsko.

Kvalifikační skupina E
Kvalifikační skupina ELivesport