Poprvé jsem z Ronaldova chování zklamaný, láteřil legendární brankář Schmeichel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Poprvé jsem z Ronaldova chování zklamaný, láteřil legendární brankář Schmeichel

Cristiano Ronaldo odešel do šaten předčasně a je kritizován.
Cristiano Ronaldo odešel do šaten předčasně a je kritizován.Profimedia
Bývalý legendární brankář Manchesteru United Peter Schmeichel (58) byl zklamán chováním Cristiana Ronalda (37) během středečního utkání 12. kola Premier League proti Tottenhamu Hotspur (2:0). Podle něj se Portugalec stal na Old Trafford rušivým elementem.

Ronaldo odešel tunelem do šaten několik minut před koncem utkání poté, co ho trenér Erik ten Hag opět nechal na lavičce a řekl, že s ním bude jednat ve čtvrtek.

Nicméně to byl jediný negativní aspekt solidního večera pro United, kteří si s Tottenhamem poradili a v lize bodovali potřetí v řadě.

Statistiky utkání Manchester United - Tottenham

"Takovýto Ronaldův odchod vytváří něco, co v tuto chvíli nechceme," řekl Schmeichel pro BBC Radio 5 Live. "Vlastně poprvé za jeho působení v klubu můžu říci, že jsem z jeho jednání zklamaný. Přitom většinou se ho zastávám, chápu, v jaké je nepříjemné situaci," vysvětlovala legenda mužstva.

"Problém je ten, že jde o obrovskou osobnost. Tak co teď? Nechat ho hrát, nebo ho spíš nechat odejít? Nevím," zamyslel se.

Sedmatřicetiletý Ronaldo, který v Premier League nastřílel za United 103 gólů, nastoupil v této sezoně pouze ke dvěma ligovým zápasům, ale pravidelně naskakuje v Evropské lize.

Ten Hag dostal po těžkém začátku sezony United do tempa a podle Schmeichela to je to, na co se klub musí dál soustředit. Manchester je na pátém místě, osm bodů za vedoucím Arsenalem, ale jen jeden za čtvrtou Chelsea.

Fotbalisté Manchesteru United poskočili na 5. místo.
Fotbalisté Manchesteru United poskočili na 5. místo.Livesport

"Klub má Erika ten Haga, který má velmi jasné představy o tom, jakým způsobem chce hrát. Teď je třeba pochopení a čas od všech," řekl Schmeichel. "Podobné rozptylování klub nepotřebuje."