Slavia – Liberec 3:0. Domácím stačil jeden poločas, trefili se Ousou, Olayinka a Tecl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia – Liberec 3:0. Domácím stačil jeden poločas, trefili se Ousou, Olayinka a Tecl
Aktualizováno
Fotbalisté Slavie rozhodli utkání během 13 minut.
Fotbalisté Slavie rozhodli utkání během 13 minut.Profimedia
Pražská Slavia v 10. kole FORTUNA:LIGY hladce přehrála fotbalisty Liberce a slaví výhru 3:0. Všechny branky vstřelili domácí v prvním poločase. Hosté se potýkali s výpadkem značné části základní sestavy, která nemohla hrát dle dohody proti svému kmenovému celku.

První gól na sebe nenechal dlouho čekat. V 16. minutě totiž na centr ze standardní situace naskočil Ousou a hlavičkou k pravé tyči nedal gólmanovi soupeře šanci.

Liberec měl velké zmatky v obraně a hegemon posledních let trestal. Po podobném centru z pravé strany zůstal na malém vápně neobsazený Olayinka, pro nějž nebyl problém míč hlavou usměrnit za záda Oliviera Vliegena. Půlhodinu hrůzy pro Liberec završil Stanislav Tecl, který z dorážky po jím neproměněné penaltě navýšil vedení favorita již na 3:0. Do kabin se tak šlo za jednoznačného stavu.

Statistiky utkání Slavia – Liberec

Druhá půle začala pěkně zostra, když se ani ne po dvou minutách řítil na bránu Liberce Lukáš Provod. Vliegen ale proti jeho střele na zadní tyč vytáhl fenomenální zákrok nohou a zabránil dalšímu míči v cestě do sítě. Podobně Belgičan čaroval i v 53. minutě při následném zakončení Olayinky, který pomocí povedené kličky přešel přes obranu. Slavisté měli i ve značně obměněné sestavě více ze hry, avšak už se tak přímočaře netlačili za góly, takže skóre zůstalo delší dobu neměnné.

Na hřiště se mimo jiné dostal i Yira Sor, který se vrátil po zranění. Ani ten však s výsledkem už nic neudělal, a Slavia tak Severočechy přehrála rozdílem třídy.

Slavia si s oslabeným soupeřem poradila a pokračuje v domácí krasojízdě. Pražané k dalšímu utkání v rámci české ligy odcestují 9. října, kdy zavítají do Olomouce. Liberec tentýž den přivítá Ostravu.

Livesport hráč utkání: Aiham Ousou (Slavia Praha)

Tabulka FORTUNA:LIGY