Přátelství musí jít stranou, kamarády z PSG Mbappého s Hakimim čeká souboj o finále MS

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Přátelství musí jít stranou, kamarády z PSG Mbappého s Hakimim čeká souboj o finále MS
Kylian Mbappé (vlevo) a Achraf Hakimi v dresu PSG
Kylian Mbappé (vlevo) a Achraf Hakimi v dresu PSGProfimedia
Kylian Mbappé (23) a Achraf Hakimi (24) jsou nejen spoluhráči z Paris St. Germain, ale také velcí kamarádi. Ve středečním semifinále, které nabídne souboj Francie s Marokem, se však postaví proti sobě a jejich přátelství musí jít na nějakou dobu stranou.

"Až budeme hrát proti Maroku, musím zničit svého přítele," řekl Mbappé na videu při lednovém výletu do Kataru se svým klubem Paris St Germain. "Já ho nakopu," reagoval usměvavý Hakimi.

Mbappé, který nastupuje na levém křídle francouzského útoku, bude v semifinálovém zápase proti Maroku často narážet právě na Hakimiho, který plní roli pravého obránce. Když Maročan v roce 2021 přišel do PSG z Interu Milán, francouzská hvězda si ho vzala pod svá křídla. Nerozlučná dvojice vedle sebe sedí v letadle, hrají videohry a tráví spolu i dovolenou.

Speciální plán na bránění Mbappého není

Ačkoli Maroko nebude mít žádný speciální plán, jak Mbappého spoutat, jako to udělala Anglie s Kylem Walkerem při čtvrtfinálové prohře 2:1, trenér Walid Regragui Hakimimu plně důvěřuje. "Nepochybuji o tom, že Hakimi bude v nejlepší formě, aby svého kamaráda předčil," řekl Regragui na úterní tiskové konferenci.

Mbappé na tomto mistrovství světa vstřelil pět gólů a připsal si dvě asistence, zatímco Hakimi byl klíčový v tom, že Maroko v pěti zápasech pustilo na branku pouze 10 střel. Hakimi oslavil svou vítěznou penaltu proti Španělsku napodobováním tučňáka, což dělá s Mbappém a Sergiem Ramosem v PSG.

Mbappé vs Hakimi
Mbappé vs HakimiOpta by Stats Perform

Mbappé, který Hakimiho navštívil v jeho hotelu v Dauhá i během jednoho z volných dnů na mistrovství světa, byl mezi prvními, kdo mu gratuloval, když Maroko postoupilo do čtvrtfinále.

Kapitán Francie Hugo Lloris (35) je přesvědčen o tom, že přátelství obou bude na stadionu Al Bayt dočasně přerušeno. "Ten zápas vezme za své. I když jste přátelé mimo hřiště, je to mistrovství světa, takže o musíte oddělit," řekl na tiskové konferenci.