Představenstvo Juventusu kvůli aféře s účetnictvím rezignovalo, končí i Nedvěd

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Představenstvo Juventusu kvůli aféře s účetnictvím rezignovalo, končí i Nedvěd
Aktualizováno
Představenstvo Juventusu kvůli aféře s účetnictvím rezignovalo, končí i Nedvěd
Představenstvo Juventusu kvůli aféře s účetnictvím rezignovalo, končí i NedvědProfimedia
Představenstvo fotbalového Juventusu v čele se šéfem Andreou Agnellim (46) a viceprezidentem Pavlem Nedvědem (50) rezignovalo na své funkce. Vedení klubu tak podle listu Gazzetta dello Sport reagovalo na bezmála rok trvající aféru spojenou s nejasnostmi v účetnictví.

"Členové představenstva s ohledem na závažnost a význam nevyřešených právních a technicko-účetních otázek považují svou rezignaci za nejlepší možné řešení pro klub a doporučují zvolení nového představenstva, které by se nevyřešenými otázkami zbývalo,” stojí mimo jiné v obsáhlém prohlášení klubu.

Odstoupili předseda Andrea Agnelli, který vedl Starou dámu přes 12 let, jeho zástupce Pavel Nedvěd, generální ředitel Maurizio Arrivabene a členové Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia a Suzanne Keywood.

Italské úřady obvinily vedení Juventusu z falšování účetnictví už loni, ale letos v dubnu byli všichni činovníci zproštěni viny. Od října ale byli Nedvěd spolu s dalšími 14 funkcionáři opět vyšetřováni.

Dlouholetý záložník Juve Nedvěd a další představitelé turínského celku jsou podezřelí, že v letech 2018 až 2020 si z přestupů fotbalistů brali protiprávní provize a investorům vykazovali falešné zisky.

Dvakrát kvůli tomu byla odložena valná hromada klubu, kde se měl schvalovat nový rozpočet. V ročníku 2021/22 zaznamenal Juventus rekordní ztrátu 254 milionů eur (asi 6,2 miliardy korun).

Nedvěd za Juventus nastupoval v letech 2001 až 2009 a získal s ním dva tituly. Po ukončení kariéry se bývalý hráč pražské Sparty nebo Lazia Řím přesunul do vedení klubu.

Agnelli se do čela turínského klubu postavil v květnu 2010. Pod jeho vedením "Stará dáma" získala rekordních devět mistrovských titulů za sebou. Celkem má Juventus na kontě rekordních 36 titulů.