Přestupy v extralize ONLINE: Vítkovice získaly důrazného útočníka Jarůška

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Přestupy v extralize ONLINE: Vítkovice získaly důrazného útočníka Jarůška
Aktualizováno
Richard Jarůšek se vrací do Tipsport extraligy.
Richard Jarůšek se vrací do Tipsport extraligy.Profimedia
ONLINE | V hokejové extralize se blíží konec přestupního období, a to pro kluby znamená poslední šanci posílit svůj kádr před boji o titul či záchranu. Pro tuzemské hráče to zároveň představuje šanci dohrát ztracený ročník na lepší adrese v zahraničí.

2. ÚNORA

PODPIS SMLOUVY – Útočník a reprezentant Ondřej Beránek (27) podepsal novou dvouletou smlouvu s extraligovými Karlovými Vary, hráčem Energie bude do dubna 2025. Ve Varech působí od mládežnických let a momentálně zažívá nejvydařenější sezonu v kariéře. Ve 42 zápasech vstřelil 17 branek, což z něj dělá nejlepšího střelce týmu, a přidal šest asistencí.

31. LEDNA

PŘESTUP/VÝMĚNA – Mistrovský Třinec přivádí důraznou posilu do obrany. Za aktuální ligové šampiony bude hrát kanadský zadák Adam Smith (26), který má za sebou také devět utkání v AHL. Oceláři navíc trejdovali s Plzní. Získali beka Lukáše Kaňáka (25) a na zápas Čech poslali Jana Jaroměřského (34).

PŘESTUP – Krátce před uzavřením extraligových přestupů přichází do Vítkovic zkušený útočníka Richard Jarůšek (31). Důrazný forvard, který v minulosti oblékal dres Sparty, Hradce, Boleslavi či Litvínova se k týmu připojí ve středu ráno.

VÝMĚNA – Extraligovou Plzeň posílil v závěru sezony útočník Antonín Honejsek (31). Přichází z prvoligového Zlína, kam místo něj míří jiný útočník Martin Lang (21). Západočeši se vedle toho dohodli s Mladou Boleslaví na výměně Sebastiána Maláta (20) za Martina Beránka (21). Kluby o tom informovaly na svých oficiálních webech.

PŘESTUP – Brankář Matěj Machovský (29) bude ve zbytku sezony působit v extraligovém Hradci Králové. Zkušený gólman předčasně ukončil angažmá ve finském týmu KalPa Kuopio a v Mountfieldu nahradí Jana Růžičku (25), který odešel do Pardubic. Kluby změny v kádru oznámily na svých webech.

30. LEDNA

PŘESTUP – Švédský obránce Stefan Warg (32) vyztužil obranné řady hokejistů Sparty. Odchovanec Örebra, který v roce 2014 získal domácí titul s celkem Skelleftea AIK, působil v této sezoně ve finské lize v týmu KooKoo Kouvola. Se Spartou se dohodl na angažmá do konce této sezony.

29. LEDNA

PODPIS SMLOUVY – Útočníci Ondřej Rohlík (21) a Michal Rouha (21) budou pokračovat v hokejové kariéře v Pardubicích. Rohlík prodloužil smlouvu o dva roky s opcí. Jeho vrstevník Rouha podepsal nový roční kontrakt. Oba v této sezoně nastupují v prvním týmu v extralize i v první lize za záložní tým Dynama.

PODPIS SMLOUVY – Český hokejový brankář Libor Kašík (30) bude i po skončení měsíčního hostování z prvoligového Zlína pokračovat v Nitře. Zlínský odchovanec ukončil s Berany smlouvu a dohodl se s předposledním týmem slovenské extraligy na smlouvě do konce sezony.

28. LEDNA

PŘESTUP – Brankář Patrik Bartošák (29) posílí v příští sezoně extraligový Hradec Králové. V týmu bude pokračovat finský gólman Henri Kiviaho a obránce Petr Kalina, kteří podepsali nové smlouvy. Mountfield zároveň pro závěr aktuální sezony angažoval kanadského útočníka Ethana Wereka (31), který v sezoně 2018/19 pomohl k mistrovskému titulu Třinci.

27. LEDNA

PŘESTUP – Adam Raška (28) bude nově působit v extraligových Českých Budějovicích. Ofenzivní hráč přichází do Motoru z Brna, kde byl na zkoušce. Po devíti odehraných zápasech se ale s Kometou nedohodl na další smlouvě a zamířil na jih Čech, kde již hrával.

25. LEDNA

PŘESTUP - Defenzivu hokejistů Mladé Boleslavi doplnil talent Aleš Čech (18), jenž do Bruslařského klubu přichází z juniorky finského celku Kärpät Oulu. Jeho transfer navazuje na dříve avizovaný odchod útočníka Matyáše Kantnera, který zamířil do jiného finského týmu KalPa Kuopio. Středočeský klub o tom informoval na svém webu.

VÝMĚNA – Tomáš Čachotský (41) bude v závěru sezony působit v extraligových Českých Budějovicích. Vedení Motoru se dohodlo s prvoligovou Jihlavou na dalším uvolnění zkušeného útočníka, Čachotský již totiž na jihu Čech tři měsíce hostoval. Opačným směrem putoval útočník Václav Karabáček (26). Oba kluby o tom informovaly na svých webech nebo sociálních sítích.

24. LEDNA

HOSTOVÁNÍ – Matěj Chalupa (24) se po více než dvou letech vrací do Hradce Králové, který jej získal na hostování do konce sezony z Litvínova. Odchovanec pražských Letňan v této sezoně obleče dres už čtvrtého týmu, protože působil také v Karlových Varech i v prvoligové Slavii.

STŘÍDAVÝ START – Útočník Zdeněk Okál (32) z prvoligového Přerova vypomůže formou střídavých startů Kometě Brno. Hráč původem Zlína nastoupí za třináctý tým extraligové tabulky už v dnešním utkání 41. kola doma proti Českým Budějovicím.

PŘESTUP – Forvard Matyáš Kantner (24) odchází z Mladé Boleslavi do KalPy Kuopio. Odchovanec Plzně uzavřel s pátým týmem finské ligy smlouvu do konce sezony a vyrazil na první zahraniční angažmá v kariéře.