Hráč týdne hokejové extraligy: Karlovarské duo, třígólový Hlava a obrozený Paulovič

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hráč týdne hokejové extraligy: Karlovarské duo, třígólový Hlava a obrozený Paulovič
Hráč týdne hokejové extraligy: Karlovarské duo, třígólový Hlava a obrozený Paulovič
Hráč týdne hokejové extraligy: Karlovarské duo, třígólový Hlava a obrozený PaulovičHC Energie Karlovy Vary
Karlovy Vary v týdnu vyhrály dva důležité zápasy s konkurenty v tabulce a posunuly se z třináctého místa na desáté. Hlavní podíl na výhrách nad Kladnem a Kometou měli Jiří Černoch (26) s Ondřejem Beránkem (27). Prvním extraligovým hattrickem se v Olomouci blýskl litvínovský Nicolas Hlava (28). Ve všech třech zápasech minulého týdne se střelecky prosadil pardubický Matej Paulovič (28), jenž Dynamu pomohl ke třem výhrám.

Jiří Černoch (Karlovy Vary)

Pět bodů ve dvou zápasech získal karlovarský kapitán Jiří Černoch. V pátek sestřelil Kladno dvěma góly a v neděli třemi nahrávkami režíroval výhru Energie nad brněnskou Kometou. Bronzový medailista z loňského světového šampionátu v týdnu prožil dva nejvydařenější večery v sezoně, které ozdobil i klubovým rekordem.

Energie díky Černochovi zvládla dva důležité zápasy v boji o play off a v tabulce se posunula se na desátou příčku. "Tabulku samozřejmě sledujeme, je to tam fakt natřískané. Jedna výhra a posunete se o několik pozic, každý zápas je hrozně důležitý," řekl Černoch po utkání s posledním Kladnem, ve kterém vstřelil nejrychlejší gól v klubové historii.

Již po 11 vteřinách hry využil nepřesvědčivé rozehrávky gólmana Adama Brízgaly a poslal domácí do vedení. Překonal tak zápis Petra Kumstáta ze sezony 2007/2008. V závěru Černoch přidal gól z trestného střílení a po více než roce dal v jednom extraligovém zápase více než dvě branky. "Když jsem viděl, že bude nájezd, věděl jsem, že dám gól. Věřil jsem si," řekl pro klubový web.

Další hvězdy týdne

Ondřej Beránek (Karlovy Vary)

Obě důležité karlovarské bitvy v boji o záchranu měly své hrdiny. Prvním byl Černoch a tím druhým Ondřej Beránek. Sedmadvacetiletý útočník v duelu s Kometou vstřelil svůj druhý extraligový hattrick a pomohl Energii k cenné výhře 5:4.

Člen širšího reprezentačního kádru dal tři góly v jednom zápase téměř přesně po třech letech. Stejně jako v lednu 2020 zazářil ve 40. kole, akorát že tentokrát místo Zlína sestřelil brněnský celek.

Beránek v páté minutě po asistenci Petra Koblasy procedil puk za Marka Čiliaka a poslal Energii do vedení. Další dva góly přidal z dorážek. Nejprve v 13. minutě vyhnal Čiliaka na střídačku a v závěru druhé třetiny překonal i Dominika Furcha.

"Na soupeře jsme opět vletěli, což je vždycky dobře. Tlak musíme vytvářet hlavně když hrajeme doma a pomáhají nám fanoušci. S prvním gólem v zádech se hraje prostě lépe," vysvětlil nejlepší karlovarský střelec.

Nicolas Hlava (Litvínov)

Pohotová teč, přesilovkové vytočení do střelecké pozice a parádní individuální akce. Tři rozdílná zakončení přinesla litvínovskému Nicolasovi Hlavovi první hattrick v extraligové kariéře. Útočník, který do Litvínova přišel před sezonou po vydařeném ročníku v kladenském dresu, na něj čekal do osmadvaceti.

V Olomouci se křídelník Vervy blýskl před reprezentačním trenérem Karim Jalonenem. "Pozvánku nečekám. Letos moje výkony nejsou úplně dobré, takže o to jsem radši, že jsem se tentokrát takhle urval," řekl spokojený Hlava serveru iSport.cz.

V dobrém rozmaru komentoval příspěvek chomutovského rodáka i trenér Chemiků Karel Mlejnek. "Pojď to někdy zopakovat, když to bude 3:3 a my pak díky tomu vyhrajeme," vyzval Hlavu dobře naladěný trenér.

Litvínov po výhře v Olomouci uspěl i v Ostravě proti Vítkovicím a z moravského výjezdu si odvezl pět bodů a posun na 11. místo extraligové tabulky.

Matej Paulovič (Pardubice)

Pardubický útočník Matej Paulovič vstřelil gól jak ve středu proti Kladnu, tak v pátek proti Hradci Králové. V druhém duelu proti Rytířům během necelého týdne se prosadil dokonce dvakrát a společně s Lukášem Sedlákem byl hlavním strůjcem páté výhry Dynama v řadě.

Čtyřmi góly v jednom týdnu Paulovič zdvojnásobil svou dosavadní střeleckou bilanci a dostal se na sedm tref. "V posledních zápasech se mi střelecky daří, tak doufám, že formu neztratím," řekl po nedělním zápase v nahrávce pro klubový web.

Pardubice v posledních pěti zápasech výrazně vylepšily přesilovky. Daly v nich sedm branek a přehouply svou úspěšnost přes dvacet procent. "Jsou to situace, které budou v play off rozhodovat, jsem proto rád, že se nám v nich konečně začalo dařit," uvedl Paulovič, poté co v nedělním zápase s Kladnem dal svůj první přesilovkový gól v sezoně.