PSG se rozhodlo pro zúžení kádru. Odešli Draxler či Gueye, naopak přišel Soler

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

PSG se rozhodlo pro zúžení kádru. Odešli Draxler či Gueye, naopak přišel Soler

Julian Draxler zkusí své štěstí v Benfice Lisabon.
Julian Draxler zkusí své štěstí v Benfice Lisabon.Profimedia
Závěr přestupového období v Paříži byl nezvykle hektický. Trenér Christophe Galtier (56), který má odstartovat novou éru v PSG, už předem avizoval, že chce kádr především zúžit, což nakonec opravdu udělal. Na hostování do Benfiky byl poslán například Julian Draxler (28). Na druhou stranu se vedení klubu rovněž rozhodlo angažovat Carlose Solera (25) z Valencie nebo Fabiána Ruize (26) z Neapole.

Oba zmínění jsou těmi nejnovějšími španělskými akvizicemi PSG, do Neapole bude muset prezident klubu Násir Al Chelajfí zaslat 23 miliónů eur (asi 563 milionů korun), do Valencie 18 miliónů (asi 440 milionů korun). Ačkoli se PSG na úvod sezóny náramně daří, všechna utkání sehrála prakticky v totožném složení, a oba by tedy měli zacelit hlavně díry v případě nevyžádaných absencí.

"Tohle je pro mě další dobrodružství. Jsem šťastný, že tu můžu být," řekl Carlos Soler po podpisu smlouvy, která by měla platit až do roku 2027. "V úterý hrajeme první zápas Ligy mistrů, už se těším, až poznám celou tu atmosféru. Jsem si jistý, že to bude skvělá party, a to nejen pro fanoušky," dodal španělský záložník.

V předposlední den přestupového období klub opustila dřívější stálice pařížské sestavy. Leandro Paredes by po příchodech Vitinhy či Renata Sanchese jen stěží hledal využití ve středu zálohy a tak se rozhodl pro angažmá v Juventusu. Stejná situace ve finále platila i u Idrissy Gueyeho, který letos dokonce nezasáhl do hry ani na jednu minutu. Oproti argentinskému záložníkovi, jenž je v Itálii na hostování, se v případě jeho přesunu na Ostrovy jednalo o trvalý přestup. Everton má prý francouzskému gigantovi zaplatit částku okolo deseti miliónů eur (asi 245 milionů korun).

Výrazně prořídly také obranné řady PSG. Abdou Diallo, stoper či v krajní nouzi levý obránce, se na poslední chvíli dohodl s Lipskem, odkud mimochodem pařížská ekipa již dříve přivedla křídelníka Nordiho Mukieleho. Mužstvo opustil také krajní bek Layvin Kurzawa, který se i kvůli zdravotním problémům na hřiště příliš nedostával. Kurzawa i Diallo jdou do nových angažmá v rámci hostování.

Zkraje ročníku zamířil na hostování do Štrasburku rovněž další z hráčů plnící si hlavně defenzivní úkoly, a to Colin Dagba, který nejčastěji působil na pravé straně obrany. Všichni zmínění hráči by měli konkurenci v podobě Sergia Ramose, kapitána Marquinhose či Presnela Kimpembeho. Zároveň jsou v týmu i Nuno Mendes a Ašraf Hakimi, kteří jsou volbou číslo jedna pro postranní prostory. Na portugalsko-marocké duo sázel už loni bývalý kouč Mauricio Pochettino, Galtier se s jeho názory pouze ztotožnil.

Také útočné řady doznaly změn

Do útoku pro letošek PSG nepočítá ani s Julianem Draxlerem, ten se rozhodl vyzkoušet si kvalitu Primeira Ligy v lisabonské Benfice, kam zamířil na hostování. Jedná se o logické vyústění situace. Prim totiž budou hrát jednoznačně Lionel Messi, Kylian Mbappé a Neymar, tedy za předpokladu, že budou zdraví. I současné výkony tohoto tria prostě Draxlerovi příliš prostoru nenabízely. Německému záložníkovi by techničtější pojetí portugalské soutěže mohlo sedět více, navíc by měl pravidelně nastupovat.

Talentovaný Edouard Michut by měl dostat daleko více příležitostí v Sunderlandu, kam na poslední chvíli zamířil na hostování. Již dříve se s PSG rozloučili mladíci jako Junior Dina Ebimbe, Nathan Bitumazala, Thierno Baldé nebo Xavi Simons. Jeden z nejúspěšnějších hráčů pařížské historie Ángel Di María, Georginio Wijnaldum, Thilo Kehrer, Ander Herrera a také nevyužívaní brankáři Alphonse Aréola a Marcin Bulka museli rovněž během léta z kola ven.

Aktuální soupiska hráčů PSG

Přestupový speciál online