Rashford parádním gólem nastartoval Manchester, ten v EFL Cupu přehrál Nottingham

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Rashford parádním gólem nastartoval Manchester, ten v EFL Cupu přehrál Nottingham
Manchester porazil Nottingham 3:0.
Manchester porazil Nottingham 3:0.AFP
Hráči Manchesteru United si v úvodním duelu semifinále EFL Cupu poradili s Nottinghamem, který porazili 3:0. Výhru Rudých ďáblů započal nádherným gólem v první půli Marcus Rashford (25), jenž se stal prvním hráčem z top pěti evropských lig, který od konce světového šampionátu nastřílel 10 branek. Pro anglického křídelníka to byla navíc již 13. trefa v Ligovém poháru v barvách United, což je třetí nejvyšší počet v historii klubu.

Trvalo to pouhých šest minut a k balonu se u poloviny hřiště dostal Rashford. Anglický křídelník hrající ve skvělé formě prosprintoval s míčem přes dva obránce domácích až do pokutového území a následnou střelou k tyči překonal Waynea Hennesseyho. Nottinghamu se podařilo rozjásat tribuny na City Ground ve 23. minutě, přečíslení tři na dva využil Morgan Gibbs-White, jenž předložil míč Samu Surridgeovi, který jej usměrnil k pravé tyči. Radost mu ovšem po chvíli zkazil videorozhodčí zjištěným ofsajdem.

Utkání Nottingham – Man. United 0:3

Domácí měli i přesto do konce poločasu ještě několik zajímavých příležitostí. Gustavo Scarpa i Brennan Johnson ale ve svých šancích neuspěli. A tak v závěru udeřili podruhé Rudí ďáblové. Střelu Antonyho ještě Hennessey vyrazil, avšak pouze k připravenému Weghorstovi, jenž dorazil míč pod břevno domácí branky.

I přesto, že Manchester v úvodu druhé půle držel míč více na svých kopačkách, to byl Nottingham, kdo měl první velkou příležitost. Chybujícího Casemira obral o míč Gibbs-White, jenž ovšem následným projektilem přestřelil bránu Davida de Gey. Hosté ve druhém poločase ubrali nohu z plynu, ale i přesto většinu času drželi míč na svých kopačkách. Nakonec se v úplném závěru ještě podařilo zvýšit náskok Brunovi Fernandesovi, který chladnokrevnou střelou z hranice vápna propálil bezmocného Hennesseyho.

Livesport hráč utkání: Marcus Rashford (Manchester Utd)