Real – Barcelona: Rodrygo s Viníciusem jasně září v útoku Los Blancos

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real – Barcelona: Rodrygo s Viníciusem jasně září v útoku Los Blancos

Real – Barcelona: Rodrygo s Viníciusem jasně září v útoku Los Blancos
Real – Barcelona: Rodrygo s Viníciusem jasně září v útoku Los BlancosProfimedia
Real Madrid se může těšit z dobrého rozpoložení dvou mladých hráčů, kteří už s klubem vyhráli Ligu mistrů i La Ligu. Rodrygo (21) a Vinícius Junior (22) se letos podíleli na více než polovině gólů Realu a královský klub bude na jejich výkony v neděli proti rivalovi z Barcelony určitě spoléhat.

Definovat Rodryga a Viníciuse je jedním slovem složitý úkol. Rychlost, driblink, soutěživost. Důslednost, disciplína, radost. Ze všech těchto pojmů, které do sebe zapadají a vystihují oba křídelní hráče Realu Madrid, vyčnívá zejména jeden: magie. Brazilská magie, která okouzluje a čaruje na Santiago Bernabéu.

Real Madrid je spokojen s Rodrygem a Viníciusem, hráči jsou zase více než spokojeni s vedením Merengues. Klub má ve svých řadách dva mladíky, kteří mají vlastnosti zkušených fotbalistů a kteří navíc vykazují přednost, kterou není v moderním sportu snadné najít: střílení gólů.

Zápasové statistky - Rodrygo
Zápasové statistky - RodrygoLivesport

Statistiky ukazují, že Rodrygo a Vinícius se podíleli na více než polovině gólů Realu Madrid. Levý křídelník má v této sezoně na kontě sedm gólů a čtyři asistence, zatímco pravé křídlo čtyři góly a tři asistence. Celkem brazilští útočníci ovlivnili 57,89 % útočných akcí Los Blancos. Z devatenácti madridských gólů vstřelili Rodrygo a Vinícius jedenáct.

Zápasové statistky - Vinícius Jr.
Zápasové statistky - Vinícius Jr.Livesport

Podobné příběhy

Real Madrid tančí v rytmu Rodryga a Viníciuse. Brazilská samba se přesunula na slavnou madridskou ulici Paseo de la Castellana. Fanoušci si užívají kroky Jihoameričanů. Kromě fanoušků se v Madridu nachází i muž, který se zásadním způsobem podílel na růstu brazilských mladíků: Carlo Ancelotti.

Italský trenér dodal sebevědomí dvěma hráčům, kteří pod vedením Zinedina Zidana nebyli v nejlepší formě. Francouz v podstatě vsadil na uzdravení Edena Hazarda a fotbalové umění, které předváděli Marco Asensio, Lucas Vázquez nebo Isco.

Ancelotti naopak začal tím, že dal Viníciusovi před sezonou za úkol zlepšit jeho zakončení. Výsledek byl perfektní. Bývalý hráč Flamenga byl s 22 góly druhým nejlepším střelcem Realu Madrid, hned za Karimem Benzemou.

Rodrygo hrál v tomto kontextu klíčovou roli i loni, zejména v Lize mistrů. Křídelník skóroval proti Chelsea a navázal na to v zápase s Manchesterem City, který Real Madrid dovedl do prodloužení.

Kouzlo Brazilců by zkrátka mohlo být smrtící zbraní Carla Ancelottiho proti Barceloně. Bílý balet bude chtít přerušit dobrou sérii Blaugranas, kteří po bizarní remíze 3:3 s Interem v Lize mistrů téměř zcela určili svou budoucnost v evropských soutěžích.

Preview zápasu Real Madrid - Barcelona