Real neměl s Elche slitování. Benzema překonal Raúla, pomohl si dvěma penaltami

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real neměl s Elche slitování. Benzema překonal Raúla, pomohl si dvěma penaltami

Real neměl s Elche slitování. Benzema překonal Raúla, pomohl si dvěma penaltami
Real neměl s Elche slitování. Benzema překonal Raúla, pomohl si dvěma penaltamiAFP
Real Madrid v dohrávce 21. kola španělské La Ligy zametl s Elche, které porazil vysoko 4:0. Rozhodnuto bylo již v prvním dějství, kdy padly hned tři branky. O dvě z nich se z proměněných penalt postaral Karim Benzema. Držitel Zlatého míče tak díky své 229. a 230. trefě překonal na druhé příčce v ligové tabulce střelců madridského celku slavného Raúla a zároveň se stal pátým nejlepším střelcem v historii celé soutěže.

Real Madrid – Elche 4:0

Diváci na úvodní šanci nečekali dlouho. Míč po dalekonosném pokusu Édera Militaa zasvištěl těsně kolem brankové konstrukce. O několik málo minut později se již Bílému baletu povedlo rozvlnit síť aktuálně posledního celku v tabulce. Technickou parádou se prezentoval Marco Asensio, když si poradil s obranou Elche slalomem a zakončil přesnou střelou po zemi. Ve 31. minutě se přepisovala historie madridského celku.

S přisouzenou penaltou si chladnokrevně poradil Benzema a překonal na druhém místě v historické tabulce střelců Raúla. Podobný scénář se opakoval 15 minut poté a svěřenci Carla Ancelottiho se posunuli do tříbrankového vedení. Po změně stran se tempo hry poměrně zmírnilo. Fotbalisté klubu z hlavního města se snažili navýšit svůj náskok.

Statistiky zápasu Real Madrid – Elche
Statistiky zápasu Real Madrid – ElcheOpta by Stats Perform

Dopláceli však na nepřesnosti ve finální přihrávce a místy to přeháněli s technickými parádičkami a pokusy z dálky. Naopak Los Franjiverdes měli potíže si vytvořit vůbec nějakou příležitost. Za celý zápas se jim ani jednou nepodařilo vystřelit mezi tři tyče. Kosmetickou úpravu výsledku přidal chorvatský maestro Luka Modrič v 80. minutě kvalitní ránou z hranice pokutového území.

Aktuální tabulka La Ligy
Aktuální tabulka La LigyLivesport