Real ovládl Superpohár UEFA, výhru 2:0 nad Frankfurtem vystřelili Alaba a Benzema

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Real ovládl Superpohár UEFA, výhru 2:0 nad Frankfurtem vystřelili Alaba a Benzema
Benzema s Davidem Alabou se góly podepsali pod výhru Realu Madrid.
Benzema s Davidem Alabou se góly podepsali pod výhru Realu Madrid.Profimedia
Superpohár UEFA získali fotbalisté Realu Madrid, kteří na neutrální půdě v Helsinkách porazili německý Frankfurt 2:0 a získali tak první trofej v sezoně. Výhru zařídili svými góly David Alaba (30) a Karim Benzema (34). Trenér Carlo Ancelotti (63) tento pohár zvedl nad hlavu již počtvrté, což se žádnému jinému trenérovi nepovedlo.

Fanoušci v Helsinkách viděli od úvodních minut velmi opatrnou hru od obou celků. První velkou šanci měli ve 14. minutě na svědomí hráči německého týmu. Daiči Kamada dostal skvělý pas za obranu, jeho následnou střelu však dokázal zlikvidovat Thibaut Courtois.

O pár minut později mohl jít do vedení také Real Madrid, Vinícius Júnior už uklízel míč placírkou k pravé tyči, tam se ale na poslední chvíli objevil stoper Tuta a ve skluzu jej téměř z brankové čáry vykopl.

Nakonec se však Bílý balet ještě do konce prvního dějství branky dočkal. Benzema po rohovém kopu našel hlavičkou Casemira, ten sklepl míč pod sebe na Davida Alabu, jenž se do prázdné brány ve 37. minutě nemýlil.

Statistiky utkání Real Madrid - Frankfurt

Druhý poločas začal ve vyšším tempu než ten první. Navýšit vedení mohli Vinícius Júnior a také Casemiro, mladšího z Brazilců vychytal v 54. minutě reflexivním zákrokem Kevin Trapp, defenzivní štít Los Blancos pak o pár minut později orazítkoval břevno.

Spoluhráči šance proměnit nedokázali, a tak to musel vzít do svých rukou kanonýr Benzema. Francouzský útočník dostal přihrávku v pokutovém území a přesnou ranou z první dokázal v 65. minutě překonat nejistého Trappa. Zbytek duelu už si Los Galacticos zkušeně pohlídali a žádné překvapení nedopustili.

Real Madrid se tak mohl radovat z první trofeje v nové sezoně, ve které může překonat magickou hranici zisků 100 pohárů. Absolutním rekordmanem v této statistice je egyptské Al Ahly se 122 triumfy.

Livesport hráč utkání: Casemiro (Real Madrid)