Real vynuloval Liverpool a slaví postup, dál jde po další Osimhenově show i Neapol

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real vynuloval Liverpool a slaví postup, dál jde po další Osimhenově show i Neapol

Karim Benzema zatloukl poslední hřebíček do liverpoolské rakve.
Karim Benzema zatloukl poslední hřebíček do liverpoolské rakve.AFP
Čtyři roky starou vzpomínku na senzační otočku s Barcelonou Liverpool neoživil. Reds se tentokrát na půdě španělského giganta snažili marně – Realu Madrid, který oslavil 300. zápas v LM, podlehli zásluhou Karima Benzemy (35) 0:1 a s Ligou mistrů se rozloučili. O větší zábavu bylo postaráno na jihu Itálie, kde si premiérovou účast ve čtvrtfinále milionářské soutěže zajistila Neapol. Partenopei zvítězili i díky dvěma gólům Victora Osimhena (24) 3:0 a Frankfurt tak jasně předčili i ve druhém osmifinálovém klání.

Neapol – Frankfurt 3:0

Neapol navázala v domácím odvetném utkání na úvodní osmifinálový skalp Frankfurtu a jednoznačnou výhrou 3:0 stvrdila svůj postup do další fáze Ligy mistrů. Partenopei předváděli naprosto dominantní výkon a Němce dlouho od inkasování zachraňoval fantastický Kevin Trapp. V nastavení první půle byl ovšem i on krátký na hlavičku Victora Osimhena. Nigerijský střelec si připsal jubilejní 50. gól v dresu Neapole, ve druhém poločase navíc rovnou načal druhou polovinu stovky. Poprvé od sezony 2005/2006 se tak ve čtvrtfinále milionářské soutěže představí hned tři italské celky.

Victor Osimhen vstřelil Frankfurtu v osmifinále LM tři góly.
Victor Osimhen vstřelil Frankfurtu v osmifinále LM tři góly.AFP

Jistý postup mohl zařídit už ve druhé minutě Matteo Politano, který z hranice vápna vyslal pumelici do dolního rohu branky, nicméně Trapp vytáhl důležitý zákrok hned na začátku utkání. Neapolitánci se nebáli útočit, dobrou přihrávku obdržel osamocený Osimhen, ale nedokázal z otočky propálit brankáře. Vzápětí vápnem bez problému prošel Khvicha Kvaratskhelia, ovšem stopku mu udělil skvěle chytající Trapp. Německý brankář si s velkou šancí gruzínského talentu poradil také na konci poločasu, kdy se nenechal překonat z úhlu. Udržení čistého konta Trappovi v poslední minutě první půle překazil Osimhen, kterého si obrana nepohlídala při centru a Nigerijec trefil hlavou šibenici.

Na úspěšný konec prvního poločasu navázali Neapolitánci na začátku druhého. Nebyl to opět nikdo jiný než Osimhen, který si našel místo na malém vápně a bez problému zakončil do odkryté brány. Aby toho nebylo málo, krátce nato rozhodčí odpískal penaltu, k níž se postavil Piotr Zieliňski a nekompromisní střelou do středu brány navýšil vedení Partenopei. Domácí celek po celou dobu kontroloval hru a Orly přejel ve všech směrech.

Real Madrid – Liverpool 1:0

Liverpool přišel o naději zopakovat si slavné istanbulské finále Ligy mistrů z roku 2005, když v odvetném osmifinálovém duelu na hřišti Realu Madrid prohrál 0:1 a definitivně vypadl. Ve 300. představení Bílého baletu v nejprestižnější pohárové soutěži dlouho excelovali oba brankáři, v 79. minutě ovšem hostujícího Alissona překonal Karim Benzema. Na francouzském kanonýrovi však bylo hned při gólové oslavě znát, že není stoprocentně fit, a tak byl vzápětí vystřídán.

Bílý balet si zajistil hladký postup do čtvrtfinále LM.
Bílý balet si zajistil hladký postup do čtvrtfinále LM.@realmadrid

Real Madrid s velkým náskokem v zádech nenechával nic náhodě a začal ve velkém tempu, první střelu na branku si ale připsal na straně hostů Darwin Núňez. Zkušený Thibaut Courtois ovšem Uruguayce v sedmé minutě ukázkově vychytal. Další hřebík do rakve Liverpoolu mohl zasadit v těsné blízkosti brány i rozstřílený Vinícius Júnior, rychlý míč ale brankář Alisson se štěstím zahnal do bezpečí. Brazilský gólman se zaskvěl také ve 20. minutě proti Eduardu Camavingovi, jehož střelu vyrazil na tyč. Courtois a Alisson se tak stali hlavními strůjci bezbrankové první půle.

Nic zásadního se nezměnilo také ve druhé půli. Ani nejstarší Angličan v zápase Ligy mistrů od Davida Beckhama před 10 lety, 37letý kapitán hostů James Milner, nezavelel k žádné zápletce děje. Na druhé straně se po delší době ve slibné akci probudil konečně také Benzema, který málem opět těžil ze spolupráce s Viníciusem Júniorem, s jeho přihrávkou však francouzská ikona nenaložila v 69. minutě ideálně a těsně přestřelila bránu. Hvězdná dvojice se ale přece jen po chybě defenzivy Angličanů dočkala pojišťující trefy i za cenu zranění svého kapitána. Brazilský útočník překvapil netradiční přihrávkou vsedě, díky které si Real došel pro druhé vítězství.

Ostatní výsledky Ligy mistrů