Artetu těší návrat Jesuse: Je skvělé ho mít zpátky. Každý den se cítí lépe

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Artetu těší návrat Jesuse: Je skvělé ho mít zpátky. Každý den se cítí lépe

Gabriel Jesus mává fanouškům po vítězství Arsenalu na Craven Cottage.
Gabriel Jesus mává fanouškům po vítězství Arsenalu na Craven Cottage.AFP
Arsenal se stále drží na čele Premier League a k potěšení jeho hlavního trenéra vítá zpět uzdraveného Gabriela Jesuse (25). "Chyběl nám. Je skvělé ho mít zpátky," prohlásil Mikel Arteta (40). Radost má i proto, že stále postrádá dalšího zraněného útočníka Eddieho Nketiaha (23).

Brazilský útočník Gabriel Jesus se poprvé objevil na hřišti po operaci kolena, které si poranil na mistrovství světa, v nedělním utkání proti Fulhamu. Právě na Craven Cottage, kde Arsenal zvítězil hladce 3:0, nastoupil Brazilec v 77. minutě z lavičky.

Od restartu Premier League po zmíněném světovém šampionátu musel Jesuse zaskočit Nketiah a zvládl to působivě, když ve 12 zápasech vstřelil šest gólů. Ani Angličanovi však nevydrželo zdraví, neboť od 1. března laboruje s kotníkem, který si poranil při výhře 4:0 nad Evertonem.

Gunners si i přes absenci obou klíčových forvardů udrželi pětibodový náskok na čele Premier League.

Vzhledem k tomu, že boj o titul se blíží do finále a Arsenal doufá také v úspěch na půdě Evropské ligy, kde ve čtvrtek hostí v odvetě 16. kola Sporting Lisabon, je Arteta rád, že se mu bývalá hvězda Manchesteru City vrátila do sestavy. "Je skvělé ho mít zpátky. Je z něj cítit radost," řekl bývalý středopolař Kanonýrů novinářům.

"Chyběl nám. Musíme zvládnout jeho minutáž a jeho zapojení do týmu. Cítí se dobře, každý den lépe a lépe, což je opravdu pozitivní," dodal španělský stratég.

Jesus se vrátil do hry za Arsenal v zápase proti Fulhamu
Jesus se vrátil do hry za Arsenal v zápase proti FulhamuAFP

Naopak Nketiah se pravděpodobně do konce sezony nevrátí. Arteta prozradil, že anglický útočník měl štěstí, že se vyhnul horšímu zranění: "Díky bohu, mohlo to být horší. Není to tak špatné."

"Jeho stav se zlepšuje," nechal se slyšet kouč Gunners a vzápětí dodal "Ještě mu zbývá několik týdnů. Musíme být trpěliví. Bylo to ošklivé zranění, má před sebou velkou výzvu."

Zatímco Nketiah Arsenalu v posledním utkání chyběl a Jesus nebyl připraven naskočit od začátku, chopili se zodpovědnosti Gabriel Martinelli a Leandro Trossard, kteří se podíleli na vítězství 3:0. Arteta tak má aktuálně příjemné starosti, neboť před odvetným duelem se Sportingem má z čeho vybírat.

Po remíze 2:2 v Lisabonu z minulého týdne je zápas otevřený, a přestože Arteta chce získat anglický titul, nehodlá zahodit šanci zvednout nad hlavu i evropskou trofej.

Na otázku, zda Evropská liga odvádí pozornost od boje o titul, Arteta odpověděl: "Už tři roky jsme na Emirates neměli velký evropský večer. Zejména kvůli Covidu. Ve čtvrtek je to první za nějakou dobu. Doufejme, že bude skvělá atmosféra a užijeme si to s našimi příznivci proti opravdu dobrému soupeři, který před nás postaví velkou výzvu."