Redaktor Livesportu moderoval NHL: Pochvala od Jágra a "strejda" Hertl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Redaktor Livesportu moderoval NHL: Pochvala od Jágra a "strejda" Hertl
Redaktor Livesportu moderoval NHL: Pochvala od Jágra a "strejda" Hertl
Redaktor Livesportu moderoval NHL: Pochvala od Jágra a "strejda" Hertl
Livesport
I Livesport má na zápasech NHL v Praze své zastoupení. Redaktor Livesport Zpráv David Pávek byl moderátorem přímého přenosu z otevřených tréninků před víkendovými bitvami pro oficiální stránky slavné ligy. Svou zkušenost popisuje v blogu.

Možnosti moderovat trénink dvou týmů NHL přímo pro ligu samotnou se dalo jen těžko odolat, byť přišla trochu nečekaně. Udělal jsem si poctivou přípravu, ale věděl jsem, že přímo na místě to může být trochu freestyle.

S kolegou Zdeňkem Matějovským, se kterým jsme streamem provázeli, jsme dostali ta nejlepší místa - přímo na střídačkách. Zdeněk žije přes 40 let v Montrealu, téměř 30 z nich pracuje jako reportér na zápasech NHL pro mnohé evropské televizní stanice, ze zámořské soutěže má tak nepřeberné množství skvělých historek. A taky známých — cestou útrobami arény jsme málokdy potkali člověka, který by se s ním přátelsky nepozdravil. I hvězdný švýcarský útočník Nino Niederreiter si během tréninku udělal "zajížďku" k nám, aby s ním prohodil pár slov.

Byť se v pátek a sobotu už bude hrát o první ligové body, atmosféra byla dost uvolněná. Před kameru nám přišli dokonce maskoti obou týmů, Sharkie ze San Jose Sharks mával obří podobiznou Tomáše Hertla. Ale nechyběly ani hokejové osobnosti, kterými nás z pozice dramaturga zásoboval kolega z Livesportu Lukáš Vrkoč — kromě obou Čechů v dresu Sharks či zadáka Nashvillu Danteho Fabbra jsme mohli vyzpovídat i Slavomíra Lenera či Jaromíra Jágra. Když jsem neúspěšnějšího Evropana v historii ligy uvedl větou "Vítáme největší českou legendu v NHL," se smíchem mě plácl po zádech a prohodil: "Začals dobře." Fajn pracovní motivace...

Přímý přenos hned u ledové plochy má svoje specifika. Ne, zbloudilým pukem jsme naštěstí nedostali, ale zrovna když jsme v druhé polovině tréninku Sharks začali jeden ze vstupů, hráči se rozhodli, že obsadí obě střídačky a my museli uprostřed věty vyklidit pozice. Díky těmhle manévrům ale došlo i k nejroztomilejší události celého vysílání. Když jsme zpovídali Jaroslava Hertla, Tomášova staršího bratra, všiml si během rozhovoru, že česká hvězda Sharks sedí přímo pod námi. "Hele, strejda," zahlásil na maličkého synka, kterého při rozhovoru držel v náručí, a ten si mohl s věčně usměvavým strýčkem plácnout na hokejové střídačce.

Zaplněná hala se očekává až na samotné zápasy, i na trénink ale ve čtvrtek od 15 hodin přišlo dost diváků. Hosté vysílání nejednou ocenili, že se na otevřený trénink přišlo podívat mnoho dětí, často i celé mládežnické oddíly. Snad pro ně to, že sledovali hvězdy NHL na vlastní oči, bude velkou motivací a za pár let třeba v takových zápasech uvidíme právě je.

Já už to na led nedotáhnu, leda bych při nějaké příští reportáži přepadnul přes mantinel. Každopádně jsem ohromně vděčný, že jsem i díky Livesportu mohl s mikrofonem s logem NHL být takhle blízko. Snad si čeští fanoušci užijí skvělý dvojzápas tak, jako jsem si tuhle zkušenost k nezaplacení užil já.

Utkání Nashville - San Jose