Reus vystřelil Dortmundu výhru nad Hoffenheimem a Bundesliga má nového lídra

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Reus vystřelil Dortmundu výhru nad Hoffenheimem a Bundesliga má nového lídra

Marco Reus jediným gólem rozhodl utkání.
Marco Reus jediným gólem rozhodl utkání.AFP
Fotbalisté Dortmundu porazili v předehrávce 5. kola německé Bundesligy Hoffenheim 1:0 a po čtvrté výhře v sezoně se před víkendem ujali vedení v tabulce. Jediný gól utkání dal v 16. minutě Marco Reus (33).

Utkání začalo ve vysokém tempu a v 16. minutě se diváci dočkali první branky. Po rychlé kombinaci se dostal ve vápně k zakončení kapitán černožlutých Reus a střelou do horního rohu otevřel skóre.

O chvíli později se klub z Vestfálska mohl radovat znovu, Anthony Modeste ale poslal hlavičku z dobré pozice vedle. Dortmund byl v první polovině zápasu lepším celkem a hostům téměř nic nedovolil. Chvíli před koncem poločasu neměl ke druhé trefě daleko Reus, jeho tvrdá rána ale jen těsně minula branku.

Statistiky utkání Dortmund - Hoffenheim

Druhý poločas pokračoval ve velké intenzitě. Daleko od vyrovnání nebyl Georginio Rutter, jehož střela se o kousek nevešla mezi tři tyče. V 67. minutě měla Borussia dvě velké šance, ale Oliver Baumann výborně vychytal Thorgana Hazarda i Modesteho. V závěrečných minutách již byla hra více rozkouskovaná a hostující celek se do gólových příležitostí dostával složitěji. Na domácích navíc bylo vidět, že v Signal Iduna Parku už další fiasko v koncovce zápasu nechtějí dopustit.

Dortmund tak zvítězil nad Hoffenheimem potřetí v řadě a připsal si do tabulky cenné tři body. Další zápas odehraje 10. září v Lipsku, modrobílí přivítají ve stejný den na svém hřišti Mohuč.

Livesport hráč utkání: Marco Reus (Dortmund)

Tabulka Bundesligy