Ronaldo se znovu zapsal do Guinnessovy knihy, jeho 200. mezinárodní start je rekordní

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ronaldo se znovu zapsal do Guinnessovy knihy, jeho 200. mezinárodní start je rekordní
Ronaldo obdržel na počest svého úspěchu diplom Guinnessovy knihy rekordů.
Ronaldo obdržel na počest svého úspěchu diplom Guinnessovy knihy rekordů.AFP
Cristiano Ronaldo (38) na sebe strhl během úterního večera opět veškerou pozornost. Portugalec totiž nastoupil do jubilejního 200. duelu v národním týmu, čímž se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů, a zápas s Islandem navíc rozhodl v dramatickém závěru jediným gólem utkání. Legendární fotbalista bude jen těžko k překonání, mezi ženami má však neuvěřitelnou konkurenci – Kristine Lillyová nasbírala 354 startů za Spojené státy americké.

Ronaldo se před výkopem úterního kvalifikačního duelu v Rejkjavíku dočkal pocty, když mu byl předán diplom Guinnessovy knihy rekordů na počest zmiňovaného rekordu.

Útočník Al Nassr slíbil, že u čísla 200 nezůstane, a očekává se, že přidá ještě několik mezinárodních startů. Ty bude sbírat přinejmenším do mistrovství Evropy 2024, které se bude konat v Německu.

I tak je více než jasné, že Ronaldo nepřekoná současný ženský rekord, který je více než působivý.

Kristine Lillyová rekordmankou mezi ženami.
Kristine Lillyová rekordmankou mezi ženami.Facebook

Dnes už jednapadesátiletá Kristine Lillyová je nepřekonatelnou rekordmankou – 5. listopadu 2010 oblékla dres USA po 354. v historii. Svůj první start v dresu s pruhy a hvězdami si připsala v roce 1987.

V ženském fotbale jsou další čtyři hráčky, které překonaly hranici 300 mezinárodních zápasů (tři Američanky a jedna Kanaďanka), a celkem 26 hráček, které mají na svém kontě více než 200 zápasů za národní tým.

Na portugalské straně oblékla dres reprezentace nejčastěji Ana Borgesová, která má na kontě 157 zápasů, následují Carole Costaová (153) a Dolores Silvová (148). Všechny tři byly povolány na mistrovství světa 2023, první v portugalské historii.