Ruud je na Turnaji mistrů opět v semifinále, letos slaví už po druhém zápase

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ruud je na Turnaji mistrů opět v semifinále, letos slaví už po druhém zápase

Aktualizováno
Ruud je na Turnaji mistrů opět v semifinále, letos slaví už po druhém zápase
Ruud je na Turnaji mistrů opět v semifinále, letos slaví už po druhém zápaseAFP
Nor Casper Ruud (23) v Turíně udolal 6:3, 4:6, 7:6 Taylora Fritze (25) a už po dvou zápasech má jistotu, že i svůj druhý start na Turnaji mistrů promění minimálně v semifinále. Američan si o postup ze skupiny zahraje v přímém souboji dvou nováčků s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem (22).

Ruud –⁠ Fritz 2:1

Ruud letos vyhrál tři antukové turnaje ATP 250 (Buenos Aires, Ženeva, Gstaad), v Miami se poprvé dostal do finále turnaje Masters 1000 a na Roland Garros a US Open si zahrál první dvě grandslamová finále.

První velký triumf sice neslavil, ve světovém žebříčku se však vyšplhal až na post světové dvojky a podruhé se kvalifikoval na Turnaj mistrů. Loni navzdory úvodní porážce postoupil do semifinále, letos si místo mezi kvartetem nejlepších zajistil už po dvou zápasech.

Po nedělní výhře nad Augerem-Aliassimem si v úterý poradil s dalším debutantem Fritzem. Norský tenista porazil amerického soka v prvním vzájemném duelu 6:3, 4:6, 7:6.

V prvních třech gamech ztratil jen tři míčky, bleskově si vypracoval vedení 3:0 a náskok už nepustil. Fritz hru po pomalejším rozjedu vyrovnal a díky svému prvnímu brejku z desáté hry druhé sady vyrovnal.

Třetí dějství nenabídlo ani jeden brejk a rozhodnout musel tie-break. Norský tenista vedl už 5:1, ovšem Fritz po odvrácení dvou mečbolů vyrovnal na 6-6. Měl servis, ale ve výměně chyboval a Ruud následně na třetí pokus zápas ukončil.

"Začal jsem dobře, jak jsem potřeboval. Na tomhle povrchu je těžké získat soupeřův servis, takže brzký brejk mi pomohl získat první set. Na konci v tie-breaku jsem vedl 5:1, ale Taylor na mě tlačil, já trochu váhal a hrozilo, že to otočí. Měl jsem štěstí, když se míček dostal přes pásku," komentoval Ruud.

"Vím, že tady v každém zápase musím předvést své maximum. Vyhrál jsem tady už dva těžké ti-breaky, takže jsem měl i štěstí. Dnes rozhodlo pár míčků. Jsem moc rád, že jsem postoupil do semifinále.

Ruud získal všech devět titulů na akcích nejnižší kategorie ATP 250, osmkrát slavil na antuce. Na severu Itálie bude usilovat o první halové finále proti jednomu ze čtveřice Novak Djokovič, Andrej Rubljov, Daniil Medveděv a Stefanos Tsitsipas.

Nor už má jisté první místo v Zelené skupině a vlastním úspěchem připravil Rafaela Nadala o teoretickou naději na postup. Právě se španělským tenistou, který nestačil na Augera-Aliassimea a ještě neuhrál ani set, zakončí boje ve skupině.

"Asi ten zápas bud brát jako každý jiný. Jen nebudu riskovat nějaké zranění v krkolomných pozicích, nepůjdu do toho bezhlavě. Každopádně je příjemné vědět, že bez ohledu na výsledek postoupím. Doufám, že z toho něco vytěžím a uvidíme, jak na tom bude Rafa," dodal Ruud.

Fritz, který letos vyhrál tři turnaje včetně domácího Masters v Indian Wells a na podzim se poprvé v kariéře posunul do TOP 10, si o druhé místo ve skupině zahraje ve čtvrtek v přímém souboji dvou nováčků s Augerem-Aliassimem.