Salernitana vítězstvím ozdobila Ribéryho rozlučku, Inter přetlačil Fiorentinu 4:3

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Salernitana vítězstvím ozdobila Ribéryho rozlučku, Inter přetlačil Fiorentinu 4:3

Aktualizováno
Salernitana vítězstvím ozdobila Ribéryho rozlučku, Inter přetlačil Fiorentinu 4:3
Salernitana vítězstvím ozdobila Ribéryho rozlučku, Inter přetlačil Fiorentinu 4:3AFP
Třetí ligovou výhru v sezoně vybojovali fotbalisté Salernitany. Celek, v jehož dresu zakončil kariéru Franck Ribéry (39), porazil v 11. kole Serie A Spezii a v neúplné tabulce se posunul na devátou pozici. Rozhodující trefu vstřelil ve 48. minutě obránce Pasquale Mazzocchi (27). AC Milán v domácím duelu s Monzou nepřipustil komplikace a trimufoval 4:1. To jeho městský rival si ve Florencii zahrával s osudem, generálku na duel Ligy mistrů s Plzní rozhodl až šťastnou trefou z nastavení.

Ribéry, který se před utkáním loučil s profesionální kariérou, dostal od spoluhráčů ideální dárek na rozloučenou. Jediná branka duelu padla i přes poměrně atraktivní první půli až po změně stran. Postaral se o ni Mazzocchi, jenž se obstřelem zpoza vápna hlasitě přihlásil o cenu pro nejhezčí gól kola. Hosté odpovědět nedokázali a ani v šestém venkovním duelu této sezony neskórovali.

Do Salernitany přišel Ribéry na podzim 2021 a na jaře tohoto roku s italským celkem dokonce prodloužil smlouvu. V aktuální sezoně však kvůli přetrvávajícím problémům s kolenem nastoupil pouze do dvou zápasů a v pátek oznámil konec kariéry. "Bolest byla stále větší a doktoři mi doporučili, abych s fotbalem skončil. Je to konec mé profesionální kariéry,“ citovala bývalého francouzského reprezentanta AFP.

Statistiky zápasu Salernitana – Spezia 

AC Milán porazil jen lehce přes 20 kilometrů vzdálenou Monzu 4:1, k výhře jej nasměroval už v prvním poločase dvěma brankami Brahim Díaz. Rossoneri ziskem tří bodů nepotěšili Silvia Berlusconiho, který je aktuálním majitelem Monzy, ale jako prezident milánského klubu zažil mnoho úspěchů. Úřadující mistr ligy se po zvládnutí prvního vzájemného utkání v rámci italské nejvyšší soutěže posunul na druhou příčku tabulky.

Statistiky utkání AC Milán – Monza

Inter po bláznivém průběhu zvítězil na hřišti Fiorentiny 4:3. Nerazzurri i díky skvělému úvodu byli po většinu zápasu blíže vítězství, Fialky se ale odmítly vzdát a vždy se vrátily do zápasu. Rozhodnutí tak přišlo až v nastavení druhé půle, kdy obránce domácích opřel odkop do dobíhajícího Henrikha Mkhitaryana, od nějž se míč odrazil do sítě. Antonín Barák se na hřiště dostal až v 83. minutě.

Statistiky utkání Fiorentina – Inter

Aktuální tabulka Serie A
Aktuální tabulka Serie AFlashscore