Peklo severu si opět vzalo daň. Van Baarle je polámaný, Sagan se rozloučil otřesem mozku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Peklo severu si opět vzalo daň. Van Baarle je polámaný, Sagan se rozloučil otřesem mozku

Dylan Van Baarle leží v bolestech na kraji silnice, zatímco se šťastnější závodníci vzdalují.
Dylan Van Baarle leží v bolestech na kraji silnice, zatímco se šťastnější závodníci vzdalují.Profimedia
I letošní ročník slavného Paříž-Roubaix poznamenala řada pádů, po kterých v nemocnici skončili i dva bývalí vítězové Pekla severu. Obhájce Dylan van Baarle (30) nepřekonal obávaný pětihvězdičkový sektor Trouée d'Arenberg, Nizozemec utrpěl zlomeninu ruky a ramene. Trojnásobný mistr světa Peter Sagan (33) si při svém posledním vystoupení na cyklistickém monumentu odvezl z jiného úseku po kostkách otřes mozku.

Nedělní 120. ročník slavného monumentu přinesl na dlážděných úsecích opět hodně karambolů. Van Baarle, jenž loni triumfoval po úniku, si bude muset dát od cyklistiky další pauzu. Kvůli zranění nohy přitom už letos přišel o pár klasik včetně Kolem Flander. "Dylan má zlomenou ruku, rameno a potlučený obličej. Určitě nepojede Amstel Gold Race," oznámili zástupci stáje Jumbo-Visma.

Pro Sagana skončil jeho poslední start na Paříž-Roubaix už na druhém sektoru. Uklouzl a po pádu na trávník se těžce sbíral. Také nemohl pokračovat. "Mám otřes mozku. Pamatuju si docela dost věcí, ale útržkovitě," přiznal pro televizi RTVS. Sagan po této sezoně skončí svou bohatou silniční kariéru a zaměří se na horská kola.

Do cíle na velodromu v Roubaix dorazilo 135 jezdců včetně Mathiase Vacka (na 67. místě) a Zdeňka Štybara (79.). Sedmatřicet cyklistů Peklo severu nedokončilo, mezi nimi i Pavel Bittner. Triumf vybojoval v nejrychlejším čase historie nizozemský favorit Mathieu van der Poel.

Výsledky Paříž–Roubaix