Pogačar slaví, po osmdesátikilometrovém úniku vyhrál závod Strade Bianche

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pogačar slaví, po osmdesátikilometrovém úniku vyhrál závod Strade Bianche
Štastný Pogačar v cíli.
Štastný Pogačar v cíli.AFP
Tadej Pogačar (25) vstoupil do sezony vítězstvím na Strade Bianche. Hvězdný slovinský cyklista vyhrál závod kategorie WorldTour v Toskánsku suverénně po osmdesátikilometrovém sólovém úniku.

Dvojnásobný vítěz Tour de France Pogačar ukončil minulý ročník v říjnu prvenstvím na monumentu Kolem Lombardie a po pěti měsících v Itálii také zahájil letošní sezonu. Zhruba 81 km před cílem 215 km dlouhého závodu se lídr týmu UAE Emirates odpoutal ve stoupání na Monte Sante Marie od vedoucí skupiny a jel vstříc vítězství.

Navzdory tomu, že v závěrečných kilometrech v Sieně si už spíše vychutnával ovace fanoušků, měl Pogačar v cíli výrazný náskok 2:44 minuty před Lotyšem Tomsem Skujinšem. Třetí byl s malým odstupem Belgičan Maxim van Gils, čtvrtý 3:50 minuty po vítězi dojel obhájce loňského prvenství Thomas Pidcock z Británie.

Pogačar závod se šotolinovými úseky, na němž slavil v roce 2015 triumf Zdeněk Štybar, vyhrál podruhé po roce 2022. V pětadvaceti letech si připsal už 64. vítězství v profesionálním pelotonu.

Výsledky Strade Bianche