Časovka v režii mistrů světa. Na Vueltě kraloval Ganna, v červeném zůstává Američan Kuss

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Časovka v režii mistrů světa. Na Vueltě kraloval Ganna, v červeném zůstává Američan Kuss
Filippo Ganna byl v 10. etapě Vuelty nejrychlejší.
Filippo Ganna byl v 10. etapě Vuelty nejrychlejší.AFP
Časovku cyklistické Vuelty na 25,8 km ve Valladolidu vyhrál dvojnásobný mistr světa Filippo Ganna (27) z Itálie. Červený trikot lídra uhájil po 10. etapě dnes třináctý Američan Sepp Kuss (28).

Světový šampion z let 2020 a 2021 Ganna zvítězil po dni volna o 16 sekund před Remcem Evenepoelem, jemuž oplatil porážku ze srpnového MS v Glasgow. Belgičan se se dnes poprvé po triumfu představil v duhovém dresu časovkářského mistra světa.

Třetí dojel s odstupem 36 sekund trojnásobný vítěz Vuelty a letošní šampion Gira d'Italia Primož Roglič. Slovinci se časovka vydařila víc než druhé hvězdě týmu Jumbo-Visma Jonasi Vingegaardovi: dánský vítěz Tour de France uzavřel s odstupem 1:18 minuty elitní desítku.

Olympijský vítěz a sedminásobný mistr světa na dráze Ganna dnes zaznamenal první výhru na jiné Grand Tour než domácím Giru, kde triumfoval v minulosti šestkrát.

Kuss po dnešku vede o 26 sekund před Španělem Marcem Solerem. Na třetí místo se posunul obhájce loňského vítězství Evenepoel, jenž ztrácí 1:09 minuty. Rogličův odstup za Evenepoelem dnes narostl o 20 sekund, olympijský vítěz si nicméně polepšil na čtvrtou pozici s celkovou ztrátou 1:36 na týmového kolegu Kusse. Vingegaard je zpět už o 2:22 minuty na sedmém místě.

Oba čeští účastníci Vuelty zajeli časy ve druhé stovce: debutant Michal Schlegel obsadil 122. místo, Jan Hirt byl na 136. pozici. Celkově je Hirt sedmatřicátý a Schlegel stočtvrtý.

Vuelta a España