Hromadný spurt v Zaragoze vyhrál Kolumbijec Molano. Vueltě nadále vládne Kuss

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hromadný spurt v Zaragoze vyhrál Kolumbijec Molano. Vueltě nadále vládne Kuss
V Zaragoze vládl Molano.
V Zaragoze vládl Molano.Profimedia
Dvanáctou etapu Vuelty vyhrál po hromadném spurtu v Zaragoze kolumbijský cyklista Juan Sebastián Molano (28). Před páteční královskou etapou zůstal v čele závodu Američan Sepp Kuss (28).

Molano po poklidném průběhu 165 km dlouhé etapy ve finiši porazil Australana Kadena Grovese a Boy Van Poppela z Nizozemska. Osmadvacetiletý Kolumbijec si po vítězství v závěrečné etapě loňské Vuelty připsal druhý triumf na závodech Grand Tours.

"Musím poděkovat týmu, kluci byli úžasní," řekl Molano, jehož stáj SAE Team Emirates v závěru zaskočila favorizovanou sestavu Alpecin-Deceuninck. Navíc pomohla i smůla Grovese, kterého o třetí výhru na letošní Vueltě připravil spadlý řetěz.

"Nechali jsme se pozavírat, ztratili jsme rychlost a ještě mi spadl řetěz," řekl Groves. "Sice se mi ho podařilo nahodit, ale už jsem spurtoval moc zezadu. Měl jsem prostě smůlu," přidal vítěz čtvrté a páté etapy.

V průběžném pořadí změny nenastaly, na prvním místě je stále Kuss s náskokem 26 sekund před Marcem Solerem ze Španělska. Remco Evenepoel z Belgie na třetím místě ztrácí minutu a devět sekund. Čtvrtý je trojnásobný vítěz Vuelty Primož Roglič ze Slovinska.

Peloton nyní stráví dva dny v horách a hned v pátek je na programu královská etapa. Měří sice jen 136 kilometrů, ale jezdce po startu z Formigalu čekají výjezdy na Col d’Aubisque, Col de Spandelles a cíl na Col du Tourmalet. Celkem nastoupají 4282 metrů.

Michal Schlegel dnes dojel na 107. příčce se ztrátou 56 sekund na vítěze. Jan Hirt ztratil ještě o minutu víc a skončil na 135. příčce. V průběžném pořadí je Hirt sedmatřicátý a za Kussem zaostává o 38 minut. Schlegel figuruje na 104. místě.