Slavia – Plzeň 2:1. Domácí díky Olayinkovi a Lingrovi otočili a vrátili se do čela

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia – Plzeň 2:1. Domácí díky Olayinkovi a Lingrovi otočili a vrátili se do čela
Aktualizováno
Peter Olayinka (č. 9) srovnával krátce po přestávce na 1:1.
Peter Olayinka (č. 9) srovnával krátce po přestávce na 1:1.@slaviaofficial
Slavia otočila šlágr 23. kola FORTUNA:LIGY proti Plzni a po výhře 2:1 se vrátila na první místo tabulky, odkud ji na pár hodin sesadila Sparta. Zaplněný Eden sice od úvodu sledoval herní dominanci svých favoritů, jako první se však prosadil plzeňský Tomáš Chorý. Nicméně červenobílé inkasovaná branka příliš nerozhodila, brzy po změně stran vyrovnali a v závěrečné dvacetiminutovce rozhodl o jejich vítězství Ondřej Lingr. Pražský celek se díky dalšímu triumfu na vlastní půdě vrátil na první místo ligové tabulky, kde ho na několik hodin vystřídala Sparta.

Slavia – Plzeň 2:1

Od začátku byli více u míče dle očekávání sešívaní, dlouho to však nevedlo k brankovým příležitostem. A tak skóre otevřeli hosté, když se po chybě při odkopu míč dostal k Chorému, jenž míč chladnokrevně zakončil za záda Ondřeje Koláře. Slávisté tak poprvé v sezoně doma inkasovali jako první. Šanci srovnat měl Stanislav Tecl, jenže jeho volej z bezprostřední blízkosti a nepříznivého úhlu nakonec skončila nad.

I přes vytrvalý slávistický tlak se ale skóre do konce poločasu neměnilo. Kouč Jindřich Trpišovský se snažil změnit osud utkání dvojitým střídáním hned v poločase. Změna přinesla kýžené ovoce a Slavia vyrovnala po skvěle zahraném rohovém kopu. Hlavou se prosadil Peter Olayinka, jehož kroky v létě povedou do CZ Bělehrad.

Vybrané statistiky zápasu Slavia Plzeň
Vybrané statistiky zápasu Slavia PlzeňLivesport

O otočku se málem postaral střídající Lingr, jenže jeho střela z voleje proplula těsně vedle levé tyče. V 76. minutě už však měli domácí důvod k radosti. Míč si ve vápně našel opět Lingr a tentokrát se nemýlil a rozvlnil síť. Plzeň během druhé půle představovala nulové nebezpečí, takže z Prahy neodvezla ani bod a sesunula se v tabulce na třetí příčku za Spartu.

Tabulka FORTUNA:LIGY
Tabulka FORTUNA:LIGYLivepsort