Slovácko bez vyloučeného Daníčka podlehlo Liberci, Sigma padla počtvrté za sebou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slovácko bez vyloučeného Daníčka podlehlo Liberci, Sigma padla počtvrté za sebou

Liberečtí gratulují Theodoru Gebre Selassiemu, který v Uherském Hradišti otevřel skóre.
Liberečtí gratulují Theodoru Gebre Selassiemu, který v Uherském Hradišti otevřel skóre.Profimedia
Po postupu do skupiny Evropské konferenční ligy přes AIK Stockholm je zalila euforie, v nedělním zápase 5. kola FORTUNA:LIGY proti Liberci se ale fotbalisté Slovácka vrátili na zem. Severočechům doma podlehli 1:2, když celý druhý poločas hráli bez vyloučeného Vlastimila Daníčka (31). Těžké vystřízlivění po slibném úvodu sezony zažívá Sigma, která prohrála 0:1 s Hradcem Králové. I Hanáci byli dlouho v deseti, ve 42. minutě dostal červenou Lukáš Vraštil (28).

Liberec na hřišti Slovácka bodoval naplno v ligovém utkání poprvé od listopadu 2018. Skóre otevřel v závěru poločasu Theodor Gebre Selassie, k němuž se po standardce dostal míč před prázdnou bránu. V nastavení úvodní části si pak Daníček v pozici posledního hráče pomohl rukama při zastavení Jana Matouška a šel do sprch.

Domácí se i snažili držet útočné pozice, ale pustili soupeře do protiútoku. Gólman Filip Nguyen sice dokázal zastavit pokus Christiana Frýdka, jenže akci gólově zakončil Mick van Buren a připsal si pátou branku v sezoně. V 64. minutě sice snížil z penalty Ondřej Mihálik a domácí při závěrečném tlaku nastřelili tyč, srovnat už ale nedokázali.

Statistiky zápasu Slovácko – Liberec

Olomouc začala v Mladé Boleslavi proti Hradci aktivně, ale převahu nedokázali přetavit v žádnou šanci. Až ve 27. minutě podběhl gólman Michal Reichl centrovaný míč, ale Antonín Růsek pálil pouze do břevna hradecké branky. Ve 42. minutě Hanákům zkomplikoval život stoper Vraštil, který u postranní čáry nevybíravě sestřelil Filipa Kubalu a dostal rovnou červenou kartu.

V 53. minutě domácí kapitán Adam Vlkanova po parádní individuální akci naservíroval míč skrz vápno pro Petra Kodeše a ten propálil gólmana Jakuba Trefila. V 76. minutě se mohla Sigma i v oslabení dočkat vyrovnání, po přihrávce Jakuba Matouška ale před prázdnou brankou selhal Růsek. Hradec podruhé za sebou vyhrál, naopak Sigma má po úvodním triumfu v Ostravě čtvrtou porážku v řadě ode dna tabulky ji dělí jen skóre.

Statistiky zápasu Hradec Králové – Sigma Olomouc

Tabulka FORTUNA:LIGY