Směr Mexiko! Vondroušová a Muchová si zajistily premiérovou účast na Turnaji mistryň

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Směr Mexiko! Vondroušová a Muchová si zajistily premiérovou účast na Turnaji mistryň

Parťačky z reprezentace si zahrají na WTA Finals.
Parťačky z reprezentace si zahrají na WTA Finals.Profimedia
Markéta Vondroušová (24) a Karolína Muchová (27) si poprvé v kariéře zahrají Turnaj mistryň. O jejich postupu na elitní akci pro osmičku nejlepších hráček sezony rozhodly porážky Marie Sakkariové a Jeleny Ostapenkové ve čtvrtfinále v Pekingu. Obě rivalky už na zbývajících turnajích WTA v sezoně nemohou získat dostatek bodů, aby české reprezentantky v letošním žebříčku předstihly.

Wimbledonská šampionka Vondroušová figuruje v živém pořadí Singles Race na šestém místě, finalistka Roland Garros Muchová je osmá a mezi nimi se nachází na sedmé pozici Ons Jabeurová z Tuniska. Ve čtyřhře mají na Turnaji mistryň jistý start Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

Sakkariová k udržení naděje na Turnaj mistryň potřebovala uhrát na turnaji WTA 1000 v Pekingu alespoň semifinále, řecká jednička však ve čtvrtfinále nestačila na nyní 16 zápasů neporaženou Cori Gauffovou. Nyní může doufat ve start pouze z pozice náhradnice.

K přímé účasti jí nestačí ani potenciální triumf v příštím týdnu na "pětistovce" v Zhengzhou, kde mají hrát i Vondroušová, Muchová a Jabeurová. Ostapenková, jež měla jen teoretickou šanci na kvalifikaci na závěrečný vrchol sezony, podlehla ve stejné fázi Ljudmile Samsonovové.

Osmička postupujících na Turnaj mistryň v mexickém Cancúnu, který je na programu od 29. října do 5. listopadu, je tak kompletní. Už dříve si zajistily start Aryna Sabalenková, Iga Šwiateková, Gauffová, Jelena Rybakinová a Jessica Pegulaová.