Smoleňák se popral s Musilem a chválil. Je to pro nás velká odměna, zhodnotil postup

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Smoleňák se popral s Musilem a chválil. Je to pro nás velká odměna, zhodnotil postup

Radek Smoleňák se popral s Adamem Musilem.
Radek Smoleňák se popral s Adamem Musilem.Profimedia
Dlouho to v průběhu sezony nevypadalo, že by měli hokejisté Hradce Králové postoupit přímo do čtvrtfinále extraligového play off. Tým kapitána Radka Smoleňáka (36) ale předvedl úspěšnou stíhací jízdu, kterou završil v závěrečném kole vítězstvím 3:1 nad vedoucími Pardubicemi. Smoleňák se v utkání neváhal poprat a řekl, že čtvrté místo je pro tým velkou odměnou.

"Když si vezmu, čím vším jsme si v sezoně prošli, je to pro nás velká odměna. Za to, že jsme to nezabalili, pořád jeli na pozitivní vlně a tvrdě pracovali. Minimálně 45 zápasů jsme nehráli ani blízko optimální sestavě, ale doufal jsem, že když se vrátíme, bude to mít nějaké parametry," poukázal Smoleňák na vleklé potíže Hradce s marodkou. Sám musel vynechat téměř tři měsíce a také poslední duel odehrál Mountfield bez čtyř členů základní sestavy.

Přesto uspěl. Pardubice už s jistotou prvenství dohrály základní část hodně matně, zakončily ji čtyřmi porážkami. "Věděli jsme, že nám nikdo nepomůže a musíme si to odehrát sami. Na druhou stranu Pardubice nejsou první náhodou. I když v uvozovkách o nic nehrály, měly sérii, kdy se jim nedařilo. Stoprocentně to nevypustily," řekl Smoleňák.

Mountfield se na čtvrtou příčku vyšvihl díky sérii deseti výher. Dvěma porážkami pak ještě dopřál šanci Liberci, avšak situaci měl stále ve svých rukou. Hradecký kapitán povzbudil tým ve třetí třetině bitkou s Adamem Musilem. "Filip Pavlík výborně dohrál Radila a Musil na něj vyskočil. Já jsem u toho stál, takže jsem se mezi ně spíš vetřel," usmál se Smoleňák. "Filip je pro nás hodně důležitý, takže to bylo spíš chytré. Než aby se on s někým pošťuchoval, šel jsem na trestnou já," vysvětlil.

Díky čtvrté příčce nemusí Mountfield do předkola a čeká ho dlouhý odpočinek. Do čtvrtfinále play off vstoupí až dva týdny po posledním zápase základní části. "Jsme rádi, že si můžeme odpočinout. Máme různé bolístky, takže každý volný den pro nás teď bude znamenat plus," uvedl Smoleňák.

Hokejisté zpod Bílé věže chtějí napravit loňský ročník, kdy po prvenství v dlouhodobé části překvapivě vypadli s Mladou Boleslaví. Pokud by v předkole uspěly výše postavené celky, Hradec Králové by se potkal s Libercem. "Myslím, že máme trošku jinak postavený tým než loni. Letos je podle mě pracovitější a charakterově týmovější. Určitě nikdo nechce zažít to, co nás potkalo loni," ujistil Smoleňák.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport