Hradec jde přímo do čtvrtfinále, Sparta na dálku prohrála s Vítkovicemi boj o druhé místo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hradec jde přímo do čtvrtfinále, Sparta na dálku prohrála s Vítkovicemi boj o druhé místo
Aktualizováno
Mountfield zvládl východočeské derby s Dynamem.
Mountfield zvládl východočeské derby s Dynamem.Profimedia
Hradec Králové sehrál v posledním 52. kole Tipsport extraligy vypjaté východočeské derby s Pardubicemi, zvítězil 3:1 a postoupil přímo do čtvrtfinále. Jeho sok v boji o čtvrtou příčku Liberec totiž Vítkovice zdolal až 2:1 na nájezdy. Vítkovice udržely druhé místo, jelikož třetí Sparta nezvládla duel s Kometou Brno a padla 2:5. Kladno se se základní částí rozloučilo triumfem 5:4 nad Karlovými Vary, Mladá Boleslav porazila 3:2 Třinec a vyhrála potřetí v řadě.

Třinec – Mladá Boleslav 2:3

Mladá Boleslav zvítězila v posledním kole základní části extraligy v Třinci 3:2. Bruslařský klub vedl od čtvrté minuty trefou Tima Söderlunda, ale ještě v úvodní třetině otočili skóre domácí Samuel Buček s Jakubem Jeřábkem. V prostřední části vyrovnal Kelly Klíma a zápas rozhodl Ondřej Roman v 57. minutě. Útočníci elitní řady Ocelářů se neprosadili, přesto Martin Růžička vyhrál s 52 body (23+29) produktivitu soutěže a Marko Daňo se stal s 29 brankami nejlepším střelcem sezony.

Kladno – Karlovy Vary 5:4

Karlovarští hokejisté prohráli na ledě posledního Kladna 4:5 a předkolo play off tak začnou mimo svou arénu. Jejich soupeřem bude Olomouc. Domácí Středočeši zabrali po sérii čtyř porážek, shodně gól a nahrávku si v jejich dresu připsali útočníci Tomáš Plekanec, Jakub Klepiš a Miroslav Indrák. Dvě branky poražených dal Petr Koblasa.

Litvínov – Olomouc 5:1

Litvínov rozdrtil Olomouc 5:1. Závěr základní části tak prožili Severočeši na vítězné vlně, když vyhráli šestkrát za sebou, což byla jejich nejdelší úspěšná série v sezoně. K výhře nad Hanáky pomohli shodně třemi body útočníci Nicolas Hlava (2+1) a Šimon Stránský (1+2).

Mountfield HK – Pardubice 3:1

Na výsledek Liberce se nemuseli ohlížet, hokejisté hradeckého Mountfieldu si sami zajistili čtvrté místo po základní části extraligy. Ve východočeském derby porazili první Pardubice 3:1 a vybojovali přímý postup do čtvrtfinále play off. Dynamo prohrálo počtvrté v řadě. Hradecký klub před utkáním slavnostně přivítal čtveřici opor ze sezony 2013/14 v čele s tehdejším kapitánem Jiřím Šimánkem. První ročník po přesunu extraligové licence z Českých Budějovic si připomněl i replikami dresů, v nichž nyní Mountfield nastoupil do derby. 

Plzeň – Motor ČB 3:5

České Budějovice ovládli duel na ledě trápící se Plzně 5:3 a rozloučili se s nepovedenou sezonou druhou výhrou za sebou. Naopak Západočeši, kteří se v zápase již v první minutě ujali vedení, prohráli podeváté v řadě a z dvanáctého místa po základní části zahájí předkolo play off na ledě Liberce. Dva góly zaznamenal v dresu hostů Filip Přikryl, na domácí straně nestačily dvě trefy Tomáše Mertla.

Kometa Brno – Sparta 5:2

Sparťané prohráli v Brně 2:5 a v tabulce zůstali třetí za Vítkovicemi. Za Brno dal dva góly Jakub Flek, útočník vstřelil jubilejní stou branku v extralize v závěru do prázdné brány. Kometa skončila sedmá a v předkole play off ji čeká Mladá Boleslav, proti níž začne v domácím prostředí.

Liberec – Vítkovice

Hráči Liberce zdolali doma zásluhou Jaroslava Vlacha Vítkovice 2:1 po samostatných nájezdech a připsali si devátou výhru v řadě. Na elitní čtyřku, zaručující přímý postup do čtvrtfinále play off, ale těsně nedosáhli a skončili na pátém místě se ztrátou jednoho bodu na čtvrtý Hradec Králové.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport